Sortida matinal a Torrelavit
El dissabte 17 d’abril va tenir lloc finalment la sortida prevista des de feia mesos al Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, i que s’havia hagut d’ajornar a causa de les mesures restrictives imposades per la Generalitat. Hi van assistir vint-i-sis persones.
L’activitat tenia de dues parts: una visita comentada al Centre i un recorregut pel poble i per la vora del riu Bitlles. Organitzats en dos grups, cadascun amb el seu guia, els assistents van visitar per una banda, una espai museïtzat sobre la importància que ha tingut el riu al llarg de la història per al poble de Torrelavit, no tan sols per al regadiu, sinó també per fer funcionar una dotzena de molins paperers que hi ha arribar a haver al seu terme. Per altra banda, la passejada exterior va servir per apreciar directament l’entorn del riu, que havia estat molt malmès per la indústria paperera, i l’ecosistema del qual ara s’està reconstruint, tant pel que fa a la vegetació pròpia del bosc de ribera com a la fauna que poc a poc s’hi ha anat introduint. El recorregut va acabar fent un tomb pels llocs més emblemàtics del poble: l’església romànica de Sant Marçal de Terrassola; l’edifici de les escoles, obra de l’arquitecte barceloní Enric Sagnier; l’espectacular pont de ciment que hi dóna accés salvant la riera a una alçada de 197metres i la pedra termenera que indica el punt d’unió dels dos municipis -Terrassola i Lavit- que el 1920 van donar lloc a l’actual Torrelavit.
Finalment, i abans de tornar cap a casa, no podia faltar la típica coca de la fleca Cal Camilo com a dolç record d’una activitat de descoberta que va resultar interessant per a tothom.