Comencen els tallers d’iniciació a la lectura i la conversa, amb nous horaris

Actualitat

,,,

(02/10/2007) El projecte de tallers de conversa i lectura en català fa un nou pas aquesta tardor, amb la incorporació de Can Casacuberta i el reforç d’alguns horaris.

Es tracta d’un projecte de comprensió lectora en català impulsat per Òmnium Cultural; finançat per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; amb el suport del l’Ajuntament de Badalona, de la Unitat de Biblioteques de Badalona, de l’Associació Lectura Fàcil i de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, i amb l’assessorament tècnic del CNL de Badalona i Sant Adrià.

Consisteix en la lectura de llibres de fàcil comprensió en català per incitar a la conversa i al debat. Aquest projecte va néixer a Sant Adrià el novembre de 2005 i el febrer de 2006 es va iniciar a Badalona. En aquest període 2006-2007 s’han format tallers de lectura i conversa a les biblioteques de Sant Roc, de Llefià i de Lloreda de Badalona. Aquesta tardor s’amplien alguns horaris i s’ofereix aquest servei a la biblioteca de Can Casacuberta.

Per als primers mesos de 2008 està previst que s’incorpori al projecte la Biblioteca de Pomar i que es puguin reforçar més horari, oferint la possibilitat d’assistir als tallers el dissabte al matí.

Els llibres que s’han triat segueixen les directrius internacionals de Lectura Fàcil. Es tracta d’adaptacions de novel·les de renom, elaborades amb especial cura per poder ser llegides per persones que no estan habituades a llegir en català. Per això s’utilitza un vocabulari i una sintaxi adaptats, amb l’explicació al marge de les paraules més complicades. Són llibres adequats per a persones que tenen dificultats lectores o per aquelles persones que estan iniciant l’aprenentatge de la llengua catalana, especialment nouvinguts.

Les biblioteques on es desenvolupa el projecte són Sant Roc (divendres de 16 a 17h), Llefià (dimarts al matí de 10 a 11h i divendres de 18 a 19h), Lloreda (dimecres de 16 a 17h) i Can Casacuberta (dimarts tarda de 19 a 20 h).


El projecte està impulsat per Òmnium Cultural, el Centre de Normalització Lingüística, l’Ajuntament de Badalona i les biblioteques de Badalona.

CALENDARI ÚLTIMTRIMESTRE 2007

SANT ROC (horari: divendres de 16 a 17 h)

5 i 19 d’octubre

9 i 23 de novembre

14 de desembre

Llibres:

Octubre/novembre/desembre: Històries poccorrents de Pere Calders

LLEFIA (horari:dimarts matí de 10 a 11 i divendres tarda de 18 a 19 h)

Dimarts matí:

16 i 30 d’octubre

13 i 27 de novembre

11 de desembre

Llibres:

Octubre/novembre/desembre:El fantasma de Canterville d’Oscar Wilde

Divendres tarda:

5 i 19 d’octubre

9 i 23 de novembre

14 de desembre

Llibres:

Octubre/novembre/desembre:El violí d’Auschwitz de Maria Àngels Anglada

LLOREDA (horari: dimecres de 16 a 17 h)

3, 17 i 31d’octubre

14 i 28 de novembre

12 de desembre

Octubre: Seda d’Alexandro Barico

Novembre/desembre: El conte de Nadalde Charles Dickens

CAN CASACUBERTA (horari: dimarts tarda de 19 a 20 h)

Dimarts tarda:

9 i 23 d’octubre

6 i 20 de novembre

11 de desembre

Llibres:

Octubre/novembre/desembre: La Mirada Feridade Mireia Companys