Marató de parades d’Amnistia al Berguedà (13-14 de març)

Actualitat

Òmnium Cultural ha organitzat aquest dissabte i diumenge, 13 i 14 de març, una gran recollida de signatures arreu del país en favor de l’amnistia, en el marc de la campanya Amnistia. Fem-nos lliures! L’objectiu és visibilitzar el clam transversal i unitari per l’amnistia i l’autodeterminació, com un dels grans consensos de país, així com denunciar les més de 2.850 persones represaliades.

La voluntat de la campanya de recollida de signatures és aconseguir el màxim de suport possible entre la ciutadania de Catalunya per tal que l’Estat espanyol reconegui l’existència d’un conflicte polític a Catalunya. Un conflicte, per altra banda, que només es pot resoldre a través d’una llei d’amnistia i fent possible l’exercici del dret a l’autodeterminació. Així mateix, que aquest clam transversal de tota la societat civil per una amnistia dels presos polítics i del conjunt dels represaliats arribi amb força a Madrid, es debati al Congrés dels Diputats i s’acabi materialitzant amb una llei d’amnistia que és jurídicament viable i políticament possible. 


Òmnium desplega la campanya Amnistia. Fem-nos lliures! perquè entén que l’amnistia és l’única solució global que abraça el conjunt dels represaliats, i que el dret a l’autodeterminació és l’única via per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat.

Aquí al Berguedà avui al matí hem organitzat parades a Gironella (Avda. Catalunya de 11 a 13h), Puig-reig (plaça de la Creu, 10 a 13h) i a Berga (11 a 14h, passeig de la Indústria). I continuarem la resta del cap de setmana a Berga (dissabte de 18h a 20h, a la plaça Sant Joan, i diumenge de 11 a 14h, al passeig de la Pau).