Lleida acull el primer Premi Sambori-Òmnium del Principat

Actualitat

,,,

29/06/07
L’Auditori Enric Granados de Lleida va acollir el passat 26 de juny laprimera edició dels premis Sambori-Òmnium. Nascut al País Valencià, elPremi Sambori s’està estenent per tots els Països Catalans i enguany sen’ha celebrat la primera edició al Principat. En aquest premi hiparticipen les obres premiades en els concursos literaris infantilsorganitzats per les delegacions d’Òmnium al territori.
Josep Chaqués, president de la Fundació Sambori del PaísValencià, va agrair a Carme Alcoverro, en representació d’ÒmniumCultural, l’extensió que està donant al premi al Principat, que espreveu que en les pròximes edicions encara creixi més. Així mateix, vaagrair a Josep M. Forné, president de la delegació de Ponent,l’acolliment de la ciutat en aquesta primera edició del PremiSambori-Òmnium.
L’acte de lliurament dels premis es va fer coincidiramb el XXIX Premi de literatura jove "Enric Farreny" de la delegacióPonent-Lleida d’Òmnium Cultural. La companyia Festuc va posar color,poesia i música a l’acte, amb una escenificació molt especial d’Elsoldadet de plom.

El jurat del Sambori, format per Carme Alcoverro, Josep Maria Aloy, PepColl, Josep Maria Forné i Eugènia Morer, es va reunir el dilluns 11 de juny del2007 i va emetre el següent veredicte:

CICLE INICIAL PRIMÀRIA

Narrativa: La súper estrella Júlia. El jurat ha premiat aquesta obra per la seva espontaneïtat, frescor i imaginació.
Autora: Maria Teixidó Garcia

CICLE MITJÀ PRIMÀRIA

Poesia: Les notes musicals. El jurat ha premiat l’obra per la seva originalitat en el tema, per la bona disposició de la rima i el ritme, i per la gràcia en escriure i descriure la "vida diària" de les notes musicals.
Autora: Laia Amores Mateu

Narrativa: Els costums i tradicions de Catalunya. El jurat ha premiat aquesta obra per la bona exposició que fa del tema i per la frescor i coherència en l’explicació dels costums que viu la narradora.
Autora: Cristina Prat Roca

CICLE SUPERIOR PRIMÀRIA

Poesia: L’estel enamorat. El jurat ha premiat aquesta obra per la seva precisió en l’estructura poètica i la senzilla bellesa de la presentació del tema míticoamorós amb ressò de poesia popular.
Autora: Valèria Musteata

Narrativa: Els gegants s’han perdut. El jurat ha premiat aquesta narració per la seva originalitat, per la gràcia a l’hora de resoldre el final de la història i per la personificació de les figures protagonistes.
Autor: Andreu Fontfreda Soy

PRIMER CICLE SECUNDÀRIA

Poesia: Record. El jurat ha premiat aquesta composició per la seva bona construcció rítmica i estructural, així com per la senzillesa de l’evocació de remembrança que fa.
Autora: Anel Castro Gambini

Narrativa: Un mal dia. El jurat ha premiat aquesta obra per la seva frescor, perquè construeix la història amb enginy i humor i per l’ús encertat dels recursos literaris que atrapen el lector.
Autor: Pablo Orús Calvet

SEGON CICLE SECUNDÀRIA

Poesia: La flama. El jurat ha premiat aquesta obra per la recreació que fa d’una determinada essència i esfera del tema de la mort i el pas del temps, i per la seva bona disposició rítmica i de rima.
Autora: Paula Donato Ramos

Narrativa: La ciutat de la lluna.El jurat ha premiat aquesta obra pel seu precís i encertat desenvolupamentargumental, així com per l’adequació del llenguatge i estil al registre denovel·la negra.
Autor: Pau Ortega Puig

BATXILLERAT / CICLES FORMATIUS

Poesia: Sense tu.El jurat ha premiat aquesta obra per la seva elaboraciólingüística i per l’originalitat de les imatges que evoca, que descriuen isusciten la reflexió metafísica.
Autora: MontserratBastons Garcia

Narrativa: Per caritat.El jurat ha premiat aquesta obra per la bona disposicióargumental, així com per l’adequació de la història i l’estil al gènere negre.
Autor: Víctor Jiménez Carbayo