Marcel Mauri: “L’única solució davant la repressió de l’estat és treballar per l’amnistia i l’autodeterminació”

Actualitat

 

El clam per l’amnistia inunda les places del país amb més de 500 punts de recollida de firmes al llarg d’aquest cap de setmana

Barcelona, 13 de març de 2021 – El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que davant la repressió de l’Estat, “l’única solució és treballar per l’amnistia i a favor del dret a l’autodeterminació”.  En una setmana on s’ha aprovat el suplicatori del president Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí i on s’ha tombat el tercer grau dels presos polítics, “des d’Òmnium i amb altres entitat del país engeguem aquesta ofensiva social, política i ciutadana a favor de l’amnistia i el dret a l’autodeterminació”. Mauri ha detallat aquesta triple ofensiva: “En l’àmbit social estem parlant amb moltes entitat del país per seguir sumant el gruix del clam a favor de l’amnistia. En l’àmbit polític, a mitjans de març els partits polítics presentaran la proposta de llei a favor de l’amnistia al Congrés de Diputats.I en l’àmbit ciutadà, aquest cap de setmana som a més de 500 places d’arreu del país”.

Mauri ho ha explicat des de la plaça de la Virreina de Barcelona, un dels més de 500  punts de recollida de firmes que aquest cap de setmana inunden el país en el marc de l’acció Places per l’Amnistia, la darrera embranzida de suport ciutadà a la llei d’amnistia, pocs dies abans que aquesta arribi al Congrés de Diputats i com a culminació d’un setmana on s’ha constatat que la repressió de l’Estat no s’atura, ni en el camp judicial ni en el polític.

Amb Places per l’Amnistia s’omple el país amb punts de recollida de signatures en municipis com Barcelona, Lleida, Manresa, Girona, Tarragona, Valls, Figueres, la Seu d’Urgell, Igualada, Reus, El Vendrell, Berga, Palafolls, Tremp, Mataró, Ripoll, Sort, Sant Adrià de Besòs, Solsona, Terrassa,… A part dels punts de recollida de signatures, també es compta amb actuacions musicals, activitats familiars i infantils, micròfons oberts, accions artístiques i activitats pels més joves.

Places per l’Amnistia és una iniciativa d’Òmnium Cultural, amb el suport d’entitats municipalistes (AMI i ACM), Amnistia i Llibertat i els partits polítics que s’han compromès a tramitar la llei d’amnistia.