Comunicat Òmnium Nou Barris, març.

Actualitat

El dijous 4 de març a quarts de 7 vam fer junta telemàtica. Ja sabeu que ens reunim cada primer dijous de mes. En aquesta junta hem acordat fer la propera junta el 8 d’abril perquè 1 d’abril és dijous sant.


Durant la junta hem parlar de la projecció de la mostra de  curtmetratges VOC que es va fer el 19 de febrer. Vam tenir l’assistència de 16 persones. Hem valorat que en els documentals que opten als premis VOC veiem presència de llengua castellana excessiva. Hem de buscar solucions lingüístiques acordades perquè el català no sigui satèl·lit del castellà. Hem decidit que l’any vinent ho tornarem a fer a l’espai les Basses. Així que ja ho sabeu.!!


Estem preparant la presentació del llibre Premi sant Jordi 2020: l’Aigua que vols, de Víctor Garcia Tur. Serà en un espai obert. Ja us direm el lloc i la data en concret per tal que pugueu venir.   


Al mes d’abril farem una Jornada de Treball Junta Òmnium Nou Barris.

Tenim la proposta de fer una activitat infantil adaptada a la covid a l’Aplecat que serà el 24 d’abril. Hem decidit posar-hi parada per recollir firmes.


Aquest mes tindrem una reunió virtual amb els tècnics d’Òmnium nacional  per tirar endavant el projecte Re(voltes) Ja s’han fet passejades pel barri Porta i per Prosperitat. En aquestes passejades s’explica el barri en si, història, urbanisme…, la gent de les associacions de veïns expliquen el que viuen,el que fan i es comparteix taula per valorar com ha anat la passejada. Encara no sabem si serà en format presencial o format virtual. D’una manera o altra us animem a participar.


Hem parlat de la Convocatòria IV Premi Juncadella a partir d’abril, dels contactes que hem tingut amb l’ajuntament per la nostra participació en la festa major de Nou Barris, hem de signar el manifest de suport pel canvi de nom de la biblioteca Roquetes al de Roquetes-Rafel Juncadella.


Hem comentat la campanya A tota veu. Es tracta de llegir un poema o petit conte català i el mateix poema o relat en una altra llengua.


Seguim en contacte amb la Plataforma per la Llengua. Tenim les dades sociolingüístiques del districte i veiem que tenim molta feina a fer i ens calen mans per portar-la a terme per tal de poder engegar campanyes al voltant de la llengua catalana perquè tenim barris amb una competència escrita del català per sota la mitjana. Cal fer coses significatives que facin canviar la situació sociolingüística.


Hem valorat la campanya Amnistia.

Les parades totes han sigut prou exitoses. Hem volgut destacar la que vam fer davant el mercat de Virrei que va anar acompanyada de l’acte pels represaliats. 

Decidim continuar muntant paradetes i fer el màxim de difusió. Tenim prevista la d’aquest dissabte 6 de març, la del dia 20 a la Prosperitat, la del 23 a la marquesina de Via Júlia i el 24 en posarem una a l’Aplecat. Animeu-vos i veniu a signar si encara no ho heu fet!!


Us informem que tenim 3 punts de recollida de signatures: la llibreria Font del Mimir, l’Ateneu 9Barris i Meridiana resisteix. Si encara no heu signat, no dubteu en fer-ho, veniu a les paradetes, contacteu amb algú de nosaltres o aneu a algun punt de recollida de signatures. Portem recollides 677 signatures al nostre barri.

Ens agradaria arribar a 1000. Ajuda’ns que siguin moltes més!!