Propostes amb accent femení per commemorar el Dia de la Dona treballadora

Actualitat

On són les dones?

Òmnium Alt Penedès i Feminal Debat van presentar el passat dissabte 6 de març al migdia la seva campanya “On són les dones?”, que vol denunciar la falta de visibilitat de la meitat de la població en el nomenclàtor de carrers de l’Alt Penedès. La iniciativa, que amplia la ruta que es va fer l’any passat a Vilafranca, inclou la realització d’un web interactiu on es mostren tots els carrers amb nom de dona de la comarca, així com d’un vídeo on s’exposa la situació. 

Ingrid Vilanova, del col·lectiu Feminal Debat, va explicar que es tracta d’un projecte coral, on han col·laborat moltes persones de diferents municipis, i que s’anirà ampliant en el futur. També s’utilitzarà el material creat per reclamar als Ajuntaments que posin fil a l’agulla en aquest tema. Cal dir, però, que cap representant municipal va assistir a la presentació, tot i que hi estaven convidats. Durant el col·loqui també es van proposar accions en l’àmbit escolar que  ajudin a visibilitzar les dones. 

L’acte va tenir lloc a la sala Oriol Rosell de Cal Figarot, a Vilafranca del Penedès, amb l’assistència d’una trentena de persones.


Carola Ortiz

El mateix dissabte, al vespre, el Teatre Municipal de Cal Bolet es va omplir en el primer concert organitzat conjuntament pel Jazz Club Vilafranca i Òmnium Alt Penedès, fruit del conveni firmat l’any passat per ambdues entitats.

La cantant i clarinetista Carola Ortiz es va posar el públic a la butxaca amb l’estrena en primícia dels temes del seu nou disc Pecata Beata, una interpretació musical de poemes escrits per dones o que parlen de dones. L’artista terrassenca va estar molt ben acompanyada a l’escenari pels músics Bartolomeo Barenghi i Pau Lligadas.