Comunicat d’Òmnium Nou Barris (Febrer)

Actualitat

Ja hi tornem a ser!!!

El dijous 4 de febrer a quarts de set vam fer junta telemàtica en plena campanya d’eleccions i d’amnistia. En el mateix moment que estàvem reunits en Jordi Cuixart estava presidint l‘entrega de la novel·la en català de l’any. És el primer acte que ha pogut presidir personalment d’ençà que està empresonat. Esperem que en pugui presidir molts d’altres.

Ens han informat que tenim canvi de tècnica. Agraïm des d’aquí la gran tasca que ha fet l’Itziar a la nostra junta.

Hem acabat d’organitzar el Premi Rafel Juncadella. L’acte serà divendres 5 de febrer a les 19 h a l’Ateneu Nou Barris. S’ha fet presencial prèvia inscripció i s’ha retransmès en línia.

El rebrà la Noemí Rocabert que tindrà l’honor de rebre el premi original que simbolitza molt el que és Nou Barri. Hem explicat que el premi com a tal no és per la persona que el rep sinó que qui el rep decideix una entitat del barri que hagi treballat la cohesió entre altres aspectes per donar-li l’import del premi.

Hem acordat donar suport al canvi de nom Biblioteca de Roquetes a Biblioteca de Roquetes-Rafel Juncadelles.

Hem comentat que a la concentració a Figueres hi van anar 24 dels 197 citats. S’ha agraït la presència d’en Marcel Mauri.

Hem valorat la possibilitat d’introduir el català a l’App Ciutadana: Tienes sal?, i penjar algun acte d’Òmnium a traves d’algú de nosaltres que hi està inscrit.

Hem apuntat la possibilitat de fer una Secció local d’Òmnium Nou Barris a la zona nord.

Hem parlat de proposar un canvi de nom de les Cotxeres Borbó. Ho parlarem més endavant.

Hem informat que hem pres contacte amb el tècnic de l’ajuntament per la Festa major.

El divendres 19 de febrer es farà la projecció VOC al centre cívic les Basses. Hem decidit fer encartellada dels cartells el dimarts 9 de 8 h a 10 h

Vam tenir una reunió amb la Plataforma per la llengua. Es va parlar de la possibilitat de fer coses en conjunt perquè calen projectes de més continuïtat sobre el mateix districte, campanyes dirigides a gent que no està connectada a la cultura catalana, que poden tenir percepcions particulars de la nostra realitat. Amb l’objectiu que la llengua catalana sigui més visible, i poder incidir en la vida social en català. No es van concretar campanyes. Cal fer coses significatives que facin canviar la situació sociolingüística. Veiem que el tema llengua ens amoïna i ens hem d’arremangar per treballar-hi.

Estem en plena campanya amnistia. Tenim varies accions previstes en marxa com la de l’acte per recolzar els represialiats que es farà el 20 de febrer. Ho trobareu a les xarxes a partir del 23 de febrer.

Posem paradetes pel barri i tenim la llibreria Font del Mimir com a  punt de recollida de signatures. Si encara no heu signat no dubteu en fer-ho, veniu a les paradetes, contacteu amb algú de nosaltres o aneu a algun punt de recollida de signatures. Ja portem 500 signatures al nostre barri.

Ajuda’ns a que siguin moltes més!!