El seu missatge d’amor i pau continuarà

Actualitat

Arcadi Oliveres amb Mònica Terribas a la xerrada del Celler Cooperatiu. Fotografia d’Eulàlia Carrera.

Recentment ens ha sorprès la notícia que Arcadi Oliveres va comunicar en persona a tots els assistents a la Jornada de la No-violència, organitzada per la Universitat internacional de la Pau el diumenge 31 de gener al Celler Cooperatiu, i publicada en premsa a la web habilitada per fer-li arribar la nostra veu.

A tots els que, com cada any, ens trobem convocats per la UNIPAU, ens va colpir rebre la notícia, impactant pel seu contingut, però més pel fet de la manera natural i magistral com ens la va comunicar.

Arcadi sempre ha estat un mestre, amb un missatge i compromís de servei molt alts. Anunciant la seva delicada salut i el seu destí marcat per la paraula terminal, en la Jornada, ens va donar una gran lliçó d’amor i compromís a tots els presents. Ell sempre ha estat al servei de les persones i ho ha fet de manera noble, amb la grandesa de les coses fetes des de la senzillesa i amb amor. Em sento, i no sóc l’única, molt afortunada d’haver pogut compartir breus, però boníssims moments amb l’Arcadi Oliveres a través de les activitats de la UniPau.

Ell i la seva dona, Janine, han sabut acollir i estimar a tothom que s’ha apropat a ells. Aquest sentiment de sentir-te estimat, és el més rellevant i el que ha fet que l’Arcadi Oliveres, sigui una persona tan valorada i respectada per molta gent i molt diversa. Ell estima la natura, la vida, la família i les persones, per això el seu missatge per defensar la dignitat de les persones posant l’economia al servei d’elles, sempre l’ha fet arribar sense odi i amb voluntat de canviar per millorar. Perquè ell és un home de pau i en cada pas que dóna i paraula que diu, la promou.

Aviat el seu camí s’acabarà i trobarà el descans i la pau més infinita amb la certesa de què ell, ha estat un home molt estimat i ens ha ensenyat el camí a seguir.

Montse Moral
5 de febrer de 2021