Jordi Pessarrodona presentarà el seu llibre Una qüestió de nassos aquest dissabte a Vilafranca del Penedès

Actualitat

Aquest dissabte 16 de gener a 2/4 de 7 del vespre, el comediant i pallasso Jordi Pessarrodona serà a la sala Oriol Rosell de Cal Figarot per presentar el seu llibre Una qüestió de nasos en un acte presentat per l’actriu i productora vilafranquina Clara Cols.

El 20 de setembre del 2017 a Jordi Pessarrodona se li va acudir posar-se un nas vermell al costat de la policia davant de la Conselleria de Governació. Aquest gest, que tantes vegades havia repetit amb Pallassos sense Fronteres amb soldats que anaven i venien del front de batalla en països en guerra com Croàcia, Bòsnia o Senegal, aquí, a Barcelona, li va complicar la vida. Allà on ell volia expressar pau i diàleg, alguns van interpretar odi, desafiament i burla. Aquesta errònia interpretació va fer posar en marxa la maquinària repressiva de l’Estat espanyol i es va iniciar, així, una persecució judicial cap a Jordi Pessarrodona que encara dura en l’actualitat.

L’aforament de la sala serà limitat i s’aplicaran totes les mesures de seguretat necessàries.

Després de la presentació del llibre, Pessarrodona serà present a l’acte dels Músics per la Llibertat, a les 8 del vespre a la plaça de la Vila.


 

Jordi Pesarrodona

Comediant i pallasso, fundador de la companyia de teatre de carrer Gog i Magog l’any 1988, amb la qual ha dirigit diferents espectacles i amb la qual ha fet més de mil actuacions a Catalunya, Espanya, França, Regne Unit, Itàlia, Portugal, Irlanda, Canadà, EE.UU. Holanda, Alemanya i altres. Feina que li va ser reconeguda a la Fira de Teatre de Tàrrega els anys 2000 i 2005, i amb la concessió del premi Arc el 2002.

Amb Pallassos sense Fronteres ha realitzat diferents expedicions a Croàcia, Bòsnia i Senegal. En els darrers anys s’ha especialitzat en direccions artístiques com la Fira de l’Aixada a Manresa o Matiners d’Avinyó entre altres. I del seu extens currículum s’ha d’assenyalar també la coordinació artística general de les Jornades Folklòriques Internacionals i la coordinació de l’Aula de les Arts al Carrer, de Sant Joan de Vilatorrada.

Ha estat encausat per una imatge seva, portant un nas vermell, feta a la porta de la Conselleria de Governació, el 20 de setembre de l’any passat, que es va fer viral.


 

Clara Cols

Vilafranca del Penedès, 1982. Actriu i productora teatral, fundadora de la companyia Flyhard. Actualment codirigeix la Sala Flyhard de Barcelona. Com a actriu ha participat en els muntatges: Ovelles, Tortugues: la desacceleració de les partícules, Burundanga, Nit de ràdio dos punt zero, Un home amb ulleres de pasta, Dictadura-Transició-Democràcia, La Revolució, Lena Woyzeck, Volem Anar al Tibidabo, La Ruïna, Aquesta tampoc serà la fi del món, City/SimCity, Andorra, Tetris, Wolfenstein, entre altres. També treballa com a pedagoga teatral.