Crònica del Correllengua dels barris de Sant Antoni i Esquerra de l’Eixample, del 28 de novembre de 2020.

Actualitat

El Correllengua d’enguany, dedicat a la figura d’en Josep Carner, s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració de diverses entitats dels barris de Sant Antoni i Esquerra de l’Eixample. Òmnium Eixample hi ha contribuït en l’apartat de poesia, amb la participació d’Anna Martínez Deu.

El Correllengua va tenir lloc el dissabte 28 de novembre, i es va haver de fer en línia no solament per les restriccions derivades de la pandèmia, sinó també a causa del mal temps que va fer tot el dia, cosa que no va permetre que hi hagués cap acte presencial, com es preveia, al Mercat de pagès. Tot i així, ha estat un Correllengua molt variat i ha tingut la finalitat de reivindicar el català com una eina comuna de diversos territoris i d’acollida per a persones de diferents orígens.

Paraules catalanes en diferents varietats dialectals

Es va iniciar el Correllengua amb la lectura del Manifest, escrit per en Joan Lluís Bozzo, actor i director de teatre. Hi va haver lectura de poemes, a càrrec de les poetesses Anna Martínez Deu i Aina Torres Rexach i l’actriu Mercè Pau, un debat sobre el jovent i el català, amb la Juliana Canet, la Queency i l’Anna Ribas, concursos de Kahoot, paraules catalanes en diferents varietats dialectals, poemes i cançons a càrrec d’alumnes de llengua catalana del Casal Popular Lina Òdena, i va finalitzar amb una entrevista a Joan Ferrús, que ha publicat recentment el llibre Curset. Mètode de català per a tothom, una manera lúdica d’apropar-se a la llengua i costums catalanes.

Debat sobre el jovent i el català

Lectura de poemes

Es pot veure el Correllengua a: https://youtu.be/CDiMRUwJhEY o a https://www.youtube.com/channel/UCJKAVMhC4fgDfCvYzUYaAOg