Sortida al Centre d’Interpretació de l’Aigua i descoberta de l’entorn de Torrelavit

Actualitat

El proper dissabte 17 d’abril, a les 10 del matí, Òmnium Alt Penedès et proposa una visita combinada al Centre d’Interpretació de l’Aigua i descoberta a Torrelavit, on aprendrem la importància del riu i la vida al seu voltant.

  • Punt de trobada 1 (2/4 de 10 del matí): Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès (Avinguda d’Europa, 6 de Vilafranca). Ens repartirem en cotxes si cal.
  • Punt de trobada 2 (10 del matí): Centre d’interpretació de l’Aigua de Torrelavit. (Carrer del Molí, 29)
  • Preu: 7€ per persona.
  • Durada aproximada: 2’5 hores.
  • Si sobrepassem les 15 persones inscrites, dividirem el grup en dos per tal de realitzar les dues activitats de manera alternada i seguint les mesures de seguretat per la Covid-19.

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit mostra l’estreta relació que hi ha entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit. En aquest espai podràs descobrir la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.

En la descoberta per l’entorn seguirem El Camí del Riu fins a arribar als safareigs per explicar què són i com van esdevenir un espai de socialització. Durant el camí us explicarem per què s’ha creat aquest itinerari, coneixerem la fauna i la flora de la zona, i veurem com l’home també ha donat caràcter al riu amb la construcció de molins i rescloses.

Les places son limitades i per inscriure’s cal omplir el següent formulari: