11-S. La remor persisteix.

Actualitat

La prevenció de salut pública, per evitar els contagis de la covid-19, ha afectat els actes, concentracions i manifestacions de la Diada Nacional de Catalunya. Tant les marxes de torxes, en homenatge a les persones que ens han precedit en la defensa de les llibertats nacionals, com els actes centrals de la Diada, s’han vist alterats.
Els membres de la junta d’Òmnium Cultural Sant Cugat del Vallès érem conscients que seria difícil combinar el dret a la manifestació, amb les precaucions d’interdistància personal. És per això que, conjuntament amb l’ANC de Sant Cugat del Vallès, vàrem programar la reivindicació del dret a l’autodeterminació, i la independència, i el suport a l’amnistia política a les més de 2.850 persones represaliades per l’estat espanyol, en els actes coorganitzats els dies 10 i 11 de setembre.
Òmnium vàrem haver de transformar la marxa de torxes, en una concentració, després de les noves recomanacions de salut pública del divendres 4 de setembre. Malgrat la pluja, que també va tenir la seva presència enguany, la concentració va omplir l’aforament autoritzat.
El dia 11 al matí vam fer la tradicional ofrena floral institucional, i a la tarda liderat pels companys de l’ANC Sant Cugat, es va desplegar la mega estelada i, amb la Via santcugatenca, es va envoltar el Monestir. Perquè continuem, decididament alçats, lluitant per l’autodeterminació i l’amnistia.
Perquè estem convençuts que, malgrat les difícils circumstàncies econòmiques i socials que està fent emergir la covid-19, en gestionaríem millor les solucions amb un estat propi, un estat a favor.

A continuació, us deixem un vídeo resum amb els actes de la Diada Nacional de Catalunya del 2020 a Sant Cugat del Vallès.

https://www.youtube.com/watch?v=h6dHIS9JRzo&feature=youtu.be&ab_channel=%C3%92mniumSantCugatdelVall%C3%A8s