Crònica 1640: inici de la Revolta dels Segadors a Sant Andreu de Palomar

Actualitat

En el marc de la readaptació de les activitats culturals a continguts digitals per no aturar la programació de les entitats, Òmnium Sant Andreu i el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias van organitzar, el passat 26 de juny, una “conversa des del confinament“, taula rodona emesa en streaming de manera simultània a les xarxes socials: Facebook, Twitter i YouTube. Es tracta d’una plataforma de continguts digitals per difondre i compartir la cultura, en un sentit ampli, davant la important crisi sanitària causada pel coronavirus que afecta notablement, entre d’altres, aquest sector.

Aprofitant que al mes de juny se celebra el Corpus de Sang la conversa va girar entorn a l’inici de la Revolta dels Segadors a Sant Andreu de Palomar.

Sant Andreu de Palomar va tenir un paper destacat en la Revolta dels Segadors el 1640, i els seus habitants van viure esdeveniments que resultaren fonamentals en la Guerra de Successió i al setge de 1713-1714 a Barcelona. La conversa, en format tertúlia, va comptar amb la participació de tres historiadors del CEII: Manel Martín, Jordi Petit i Jaume Seda, introduïts i moderats per Lourdes Pinyol. El col·loqui va tenir dos centres d’interès diferenciats: Sant Andreu de Palomar del 1640-1714 i la Capella dels Segadors de la parròquia de Sant Andreu de Palomar.

 

L’espai d’aquesta conversa s’ha penjat al youtube i el podeu recuperar clicant en aquest enllaç:

1640: inici de la Revolta dels Segadors a Sant Andreu de Palomar

El vídeo porta més de 1000 visualitzacions a les xarxes i ha estat un èxit inesperat que ha sorprès als propis organitzadors. Aquest context inèdit, pel qual no estàvem preparats, ha obligat a les entitats a afrontar nous reptes i a adaptar-se a nous formats i tecnologies.