Més de 300 trucades durant el confinament

Actualitat

Durant aquests passats mesos, quan el confinament ens va recloure a les nostres llars, la junta d’Òmnium Sant Martí es va proposar mantenir un contacte telefònic amb els socis i sòcies de més edat. Consideràvem que aquest col·lectiu, sovint silent i alhora extremadament vulnerable a la COVID-19, era important que rebés un contacte proper i tranquil, que s’interessés per la seva situació en uns moments tan estranys i difícils.

La franja dels socis i sòcies de més de 80 anys es va assolir completament, i tot seguit es va ampliar als de 75 a 79 anys finalitzant l’acció quan es va aixecar l’estat d’alarma.

Aquesta activitat va implicar un total de 354 converses que ens van permetre conèixer els seus neguits, les seves esperances i en qualsevol cas, compartíem una estona, que trencava en molts casos la solitud que sovint els afecta. També se’ls oferia l’accés al telèfon d’atenció al soci d’Òmnium (900 730 181) que els permetria fer-hi qualsevol tipus de consulta.

Va ser constant el record als nostres presos, la preocupació davant de la situació política, la voluntat de seguir lluitant per una Catalunya més lliure, i transmetent-nos el seu agraïment a Òmnium Cultural per la iniciativa i encoratjant-nos personalment a seguir treballant pel país.

Magnífica experiència per tots els que hem tingut la oportunitat de conversar amb aquests lluitadors i lluitadores, que segueixen sent una font d’inspiració i de coratge per a nosaltres. Gràcies pel vostre exemple.