Taller Masriera, finalment serà un equipament per la Dreta de l’Eixample

Actualitat

El dijous 2 de juliol l’Ajuntament de Barcelona va convocar els veïns i entitats de la Dreta de l’Eixample a una roda de premsa on l’alcaldessa Ada Colau ens va anunciar que han arribat a un acord, una permuta, amb l’actual propietària del Taller Masriera, la fundació Pere Relats, per destinar-lo a equipament veïnal.

El regidor del districte Jordi Martí ha esmentat la poca vida associativa que tenim a l’Eixample i que el Taller Masriera oferirà al barri l’espai per generar aquesta vida comunitària. Es vol que sigui un lloc d’encontre dels veïns i ha recordat que el mateix Garcia Lorca hi va fer un recital a primers del segle XX. L’Ajuntament vol que el Taller Masriera respiri aquesta doble condició de lloc social i de cultura.

Tot i que ara mateix no hi ha diners per fer les obres de remodelació, consideren que l’espai es podrà començar a fer servir ben aviat i això servirà per dissenyar la remodelació que el veïnat demani, fent un procés participatiu, donant sortida a la creació cultural i artística de la ciutat i sent un espai de generació de comunitat al barri.

L’AAVV de la Dreta ha fet un agraïment públic a les entitats impulsores de la Plataforma Masriera : Òmnium Eixample, el Casal de joves la Dreixa i el Col·legi d’arquitectes, la plataforma compta amb 28 entitats adherides.

Amb aquest acte acaba la reivindicació de més de 5 anys i ara caldrà decidir com es tira endavant, defensant la idea de crear un Ateneu obert als veïns i a les escoles públiques de l’Eixample.