M. CARME ROCA presenta la seva última novel·la

Actualitat

El periodista Saül Gordillo explica la història de l’assoliment del domini .cat. i analitza el paper dels Països Catalans a la xarxa 

22/02/08
M. Carme Roca, col·laboradora de la nostra revista, ha presentat en una roda de premsa a la llibreria Laie la seva última obra El monestir proscrit, una novel·la situada al monestir de Sant Joan de Ripoll, més tard anomenat Monestir de Sant Joan de les Abadesses.

Apassionada per lahistòria, M. Carme Roca ens situa en l’època en què transcorre la sevanovel·la, el segle XI, i ens explica què la va moure a escriure aquestanovel·la, la butlla del papa Benet VIII amb la qual s’expulsà les abadesses delmonestir. Aquest document, amb unes acusacions que sobtaren la nostraescriptora, la van fer investigar fins arribar a descobrir la conspiració delsgermanastres de l’abadessa Ingilberga per obtenir les seves propietats.

Una novel·la plenad’amors prohibits, traïcions, enveges icrims amb una barreja de personatges històrics (Ingilberga, BernatI de Besalú, l’abat Oliba, el comte Ramon Borrell…) i ficticis ambconnotacions reals de l’època (Amèlia i Guillem). Aquesta història ensenvoltarà del poder que tenia la dona en el segle XI, quan els homes estaven enplena guerra defensant i conquerint territoris, i la figura femenina tenia prenguerenun paper important en la política i la cultura del moment.

Des d’aquí desitgemun gran èxit a la nostra estimada col·laboradora amb la seva última novel·la.