Escoles en Xarxa participa en les Jornades de reflexió de la Catosfera

Actualitat

30/02/2008 (Redacció ÒC) Florin I. Bojor, autor del primer diccionari català-romanès, va criticar a la darrera sessió del cicle Dimecres presentem la passivitat dels departaments de Cultura i  Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya davant la publicació d`aquesta eina lingüística. L`autor va denunciar la nul·la ajuda aportada per l`Administració i la passivitat del conseller Tresserras per a la publicació del primer diccionari que apropa aquestes dues llengües llatines. El diccionari, segons va anunciar, ha estat finançat exclusivament pels monjos franciscans. “Una de les coses que més m`ha meravellat de Catalunya és el poder de la gent que no té poder” va afegir Bojor en aquest sentit. Segons l`autor del diccionari, aquest ha de servir per “promocionar els nostres idiomes sense cap complex d`inferioritat” ja que “no només les grans llengües tenen dret a ser parlades”. En aquest sentit va reclamar que cal fer tot el possible perquè no existeixin més “guetos lingüístics”. Agustí Boada, editor i prologuista del diccionari, va remarcar la importància del treball fet, “sobretot perquè és el primer”. Boada també va exposar l`enorme desconeixement dels catalans de la realitat romanesa i la importància del diccionari per tal que “els romanesos tinguin una eina per apropar-se a la nostra llengua”.

10/01/2008
Els dies 25, 26 i 27 de gener 2008 a Granollers, la Catosfera organitza unes jornades de reflexió sobre blocs i web 2.0.
Les activitats es desenvoluparan al voltant de diferents taules i tallers.

Escoles en Xarxa participarà el divendres 25 a les 20 hores en la Taula "Blocs i educació" amb Núria Prunés, coordinadora pedagògica de secundària del projecte.

Per més informació sobre les jornades i la CATOSFERA:

– Web de la Catosfera
– Els vídeos de les taules
– Bloc del llibre Nació.cat