Lluís Duran reivindica l’ambició, el rigor i el compromís de Palestra

Actualitat

11/12/07 (Redacció ÒC) El dissabte 26 de gener Òmnium Cultural convoca tots els seus associats a l`Assemblea General Extraordinària de l`Entitat. El principal punt de l’ordre del dia és el debat sobre la proposta de modificació d’Estatuts. L’assemblea es realitzarà a la seu nacional de l`entitat, al carrer Diputació, 276, principal, de Barcelona. A les 10.00, en primera convocatòria, i a les 10.30, en segona convocatòria, la massa social d`Òmnium es troba per debatre la proposta de modificació dels estatuts, que es poden descarregar en el següent enllaç.

L’associació Palestra va ser, entre els anys 1928 i 1939, una proposta original pel seu temps. A Badalona va haver-hi un dels nuclis més importants i, de fet, un badaloní tan il·lustre com Pompeu Fabra en va ser president. L’historiador Lluís Duran va presentar dimarts 4 de desembre, el llibre ‘Intel·ligència i caràcter’, publicat per l’Editorial Afers, a l’Espai Betúlia. Queralt Soler, també historiadora, va presentar a Duran.

L’autor va reivindicar el caràcter transversal de Palestra -molt lligada a l’incipient moviment escoltista, però no només- i la forma original de fundar el partit -a partir d’un debat obert a la premsa- i l’ambició i rigor en el seu funcionament. Duran va considerar que avui seria difícil trobar una entitat semblant -‘han canviat moltes coses’, va dir- però que l’esperit de Palestra es va mantenir molt de temps després de la seva fi, amb l’arribada de la dictadura.

Més informació, aquí.