Crònica del VOC, a Horta-Guinardó

Actualitat

Els dies 11 i 12 de febrer vam celebrar el VOC, la Mostra i Premis d’audiovisual en català, als Lluïsos d’Horta.

Dues sessions de 7 pel·lícules cadascuna on vam poder gaudir del cinema que es fa al nostre país i essencialment en la nostra llengua en la modalitat de curtmetratges de ficció i documentals.

A la primera sessió ens va fer la presentació l’Agustí Argelich, director del Festival Fimets de Badalona -el festival més important del país i amb reconeixement internacional-, membre de l’Acadèmica Catalana del Cinema i responsable del programa Curtcircuit33 de Televisió de Catalunya. L’Agustí va valorar molt la qualitat creixent i destacada de les pel·lícules finalistes del VOC, algunes amb premis internacionals. Així mateix va posar en valor el VOC per agitar i mostrar el cinema que es fa als Països Catalans.

A la segona sessió la presentació va ser a càrrec de Carles Gisbert, coordinador del projecte VOC des d’Òmnium Cultural i que ha viscut internament tot el procés per a fer realitat la Mostra de cinema en català. En Carles ens va explicar que a l’edició anterior el públic va ser d’uns 1.700 espectadors en conjunt a totes les seus, que el president Jordi Cuixart -ideòleg i promotor de la mostra- segueix molt directament des de Lledoners l’evolució del festival i dels seus preparatius, i que hores d’ara ja s’està preparant la propera edició del VOC, que serà la cinquena.

En conjunt hi van assistir unes 75 persones de públic en totes dues sessions, moltes de les quals van mostrar la seva satisfacció per la qualitat de les pel·lícules finalistes que es van projectar.

Agraïm, un cop més a les voluntàries que van ajudar la junta en tot el muntatge i desmuntatge de cada sessió, així com la complicitat i el suport dels Lluïsos d’Horta en tirar endavant el VOC a Horta-Guinardó.