Gran acollida del VOC a Sort

Actualitat

El passat dissabte 15 de febrer, el VOC va tornar a Sort per segona vegada, acollint la 4a edició d’aquesta mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que va iniciar-se en diverses poblacions de manera simultània la tardor de 2016, i que enguany ja es projecta a més de 30 municipis del Principat i també en algunes ciutats europees.

El format escollit a Sort va ser el de projectar les dues sessions el mateix dia per oferir els 10 curtmetratges de ficció i els 4 curtmetratges documentals, amb una pausa i un refrigeri de mitja hora entre sessió i sessió. La primera sessió va començar a les 17.30 h i ja eren passades les 21 h quan els assistents sortien i acabaven votant per triar el premi públic al millor curt i documental.

Les gairebé 50 persones que hi van assistir van poder gaudir d’una mostra molt diversa i de gran qualitat i, durant el temps distès del descans, alguns van manifestar el desig de seguir apostant per iniciatives com aquesta a Sort. D’alguna manera, el VOC pren el pols al talent jove que està apostant per fer-se un nom en el món audiovisual en català. Iniciatives com aquestes són molt valorades per aquell públic que vol veure curtmetratges i petites produccions a la pantalla gran.

Cal destacar també que des de l’Institut de Sort s’han mostrat interessats a fer una projecció amb la selecció adaptada per a instituts. D’allà en poden sortir interessants debats, ja que algunes de les peces seleccionades poden servir per crear espais de reflexió sobre temàtiques molt diverses i d’actualitat.

En els darrers dos anys, Sort ha fet una important aposta per recuperar la cultura del cinema i habilitar la sala municipal de projecció. Sort, a més d’acollir-se per projectar el VOC, també projecta cada mes un film de ficció dins del Cicle Gaudí i un documental dins del programa El Documental del mes. Però el més important per mantenir viva aquesta cultura és tenir un públic fidel que hi assisteixi.