Així va ser l’homenatge a Muriel Casals a Sabadell

Actualitat
El passat 13 de febrer, tres entitats de Sabadell, a les quals l’enyorada Muriel Casals va estar molt vinculada, la Fundació Bosch i Cardellach, la Universitat Autònoma de Barcelona i Òmnium Sabadell, van organitzar un acte en record seu al Campus de Sabadell de la UAB, on Casals va donar les seves darreres classes.

L’acte va comptar amb la participació de representants de les tres entitats organitzadores que van parlar-nos de la figura i trajectòria de Muriel Casals des de diverses perspectives: com a professora, activista cultural, economista, parlamentària… Així, la van recordar Armand Sánchez, vicerector de Recerca i de Transferència; Lluís Barbé, professor emèrit del Departament d’Economia i d’Història Econòmica; Teresa Mira, presidenta d’Òmnium Cultural de Sabadell; Germà Bel, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i Josep Maria Benaul, director de la Fundació Bosch i Cardellach.

Amb les lectures de poemes per part de l’actriu Fanny Bulló i del poeta Feliu Formosa, es va recordar també la figura del pare de Muriel Casals, Lluís Casals, l’obra poètica del qual s’ha recollit en l’obra L’esclat que ara m’ofrenes.

Hi va haver molts moments emotius, però podem destacar la intervenció no anunciada de Lluís Llach, i les paraules de record de la germana de Muriel, Isabel Casals. L’acte es va cloure amb tres vídeos que recollien les intervencions dels consellers exiliats Toni Comín i Lluís Puig, i del president Carles Puigdemont.

L’assistència va ser tan nombrosa que es va haver d’habilitar una tercera aula des de la qual es va poder seguir l’acte per un circuït intern. Entre el públic, nombroses personalitats i representants del món cultural i econòmic no només de Sabadell sinó d’arreu de Catalunya. Però sobretot moltíssimes persones que, en algun moment, van conèixer Muriel Casals i van voler recordar-la ara que fa quatre anys que ens va deixar.

Aquí teniu un breu reportatge fotogràfic.