Bonpreu i dos professors de la UPV, guardonats amb els premis Accid-Òmnium

Actualitat

07/06/07 (Redacció ÒC) La sessió d`aquesta setmana Dels dijous de l`Òmnium ha servit per conèixer les darreres novetats editorials de la fundació Bernat Metge. Els professors de filologia Jordi Redondo i Joan Alberich han presentat les seves traduccions dels clàssics Discursos d`Andòcides i el segon volum de la Ílíada d`Homer, respectivament. Redondo ha volgut remarcar la “necessitat de recuperar Andòcides” i ha remarcat la seva voluntat de fer-ho amb “un català actual”. Per la seva banda, Alberich ha glossat els continguts de la obra homèrica i “l`enorme impacte” de la obra homerica en l`art dels Països Catalans. La Fundació Bernat Metge ha aprofitat la ocasió per anunciar l`acord a que ha arribat amb el servidor Google per digitalizar la obra de l`escriptor català medieval i que permetrà accedir a la mateixa des d`internet.

07/06/2007 (Redacció ÒC)
El passat 24 de maig es van atorgar els II Premis Accid-Òmnium, en el marc del II Congrés Català de Comptabilitat i Direcció. Amb aquest guardó es va premiar l’esforç en la potenciació del català a través de l’activitat empresarial de l’empresa Bonpreu, SA i la potenciació i l’ús de la llengua catalana en l’àmbit universitari dels professors de la Universitat Politècnica de València, Elies Seguí i David Pla.

El grup Bonpreu, dirigit pels germans Font, va nèixer el 1974 a Manlleu, i des de llavors s’ha destacat per la seva tasca en l’ús i potenciació de la llengua catalana i per vetllar pels trets i valors d’identitat de la societat civil. Bon Preu comercialitza tots els seus productes en català, ven als seus establiments productes de comerç just i col·labora regularment amb institucions relacionades amb el Tercer Món.

Per la seva banda, Elies Seguí i David Pla han destacat pels seus estudis econòmics al País Valencià respecte els indicadors de mercat, estudis fiscals o la comptabilitat, entre d’altres.