Nou número d’Escola Catalana: ‘Mapa de les desigualtats’

Actualitat

18/06/07 (Redacció ÒC) Com marca la tradició, el passat cap de setmana se celebrà l`Aplec del Canigó al peu del cim nord-català. Els feixos de llenya portats d`arreu dels Països Catalans van ser pujats al cim pels participants a la trobada, que van ascendir els gairebé 2.800 metres del Canigó. Aquests feixos serviran per encendre la foguera que la nit de Sant Joan cremarà dalt del cim. La tradició marca que el 22 de juny un grup d`excursionistes del Cercle de Joves de Perpinyà pren el foc que des de l`any 1955 crema al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà i el porta al cim del Canigó. Com cada any, passaran la nit vetllant la Flama i, a trenc d`alba, faran el descens per dur la flama arreu del país. D`aquesta manera, tots els pobles i ciutats dels Països Catalans encenen les fogueres de Sant Joan amb la flama del Canigó.

19/06/07 (Escola Catalana)
Les fractures de la nostra societat es van esqueixant i semblen no tenir aturador; l’actual (mala?) redistribució de la riquesa i els moviments migratoris dels últims anys provoquen un seguit de bretxes que, més enllà de l’àmbit econòmic i social, tenen també, és clar, repercussions en l’àmbit educatiu.

A través dels textos dels nostres articulistes i de l’entrevista hem intentat fer un mapa que ens guiï per l’actualitat de casa nostra, un mapa que ens dibuixi quines són i com són avui les fractures que esquerden el país.

Escola Catalana número 440