Crònica Assemblea General Ordinària d’Òmnium Sant Andreu

Actualitat

El dia 20 de desembre de 2019 vam celebrar l’Assemblea general ordinària d’Òmnium Sant Andreu, a la sala de teatre de SCE La Lira de Sant Andreu.

L’assistència va sobrepassar el centenar de persones.

Es donà la benvinguda a tots els assistents, tot recordant que en l’assemblea de constitució com a seu territorial d’Òmnium Sant Andreu, el juny del 2017,  vam tenir la sort de poder comptar amb la presència d’en Jordi Cuixart. Malauradament va ser l’última en la qual va poder ser-hi personalment abans del seu injust empresonament. Al final de l’acte, en Xavier Antich va lliurar una carta d’en Jordi Cuixart a la presidenta Lourdes Pinyol, que va llegir amb gran emoció.

Es presenta l’ordre del dia i s’aprova l’acta de l’Assemblea anterior. Es fa memòria de les activitats del 2019, tot destacant l’èxit del taller d’història i els diversos actes que s’han anat realitzant al llarg de l’any com, per exemple, el premi de fotografia Antoni Arissa sobre aspectes de cohesió social. També es recorda la gran quantitat d’actes que s’han anat realitzant en defensa dels presos polítics i de les revindicacions dels drets i les llibertats.

Es detalla, per part de diversos membres de la junta, el pla de treball pel 2020. Es fa menció del gran interès que té de nou el taller d’història que es realitzarà en el primer trimestre, tot remarcant que les inscripcions ja estan tancades. També s’expliquen altres projectes, com un curs d’Història de la Música Catalana i uns possibles intercanvis culturals amb membres de la Catalunya Nord. Es mantindran els actes en defensa dels drets civils, nacionals i polítics tot cooperant amb entitats sobiranistes.

Es fa el tancament de comptes del 2019 i es presenta el pressupost pel 2020. A continuació es passa a votació el pla de treball i el pressupost que queda aprovat per unanimitat.

Comença l’acte públic amb l’actuació de Comando Impro Barcelona que fa passar una molt bona estona a tots els assistents.

Com a cloenda, dirigeix unes paraules en Xavier Antich de la Junta Directiva Nacional d’Òmnium el qual destaca, en altres coses,  la importància de la cohesió social i que s’ha de fer un esforç per fer arribar la cultura i la llengua a les zones on hi ha col·lectius més allunyats d’Òmnium per poder créixer, teixir i construir un futur compartit.

Acabem amb unes copes de cava i un pica-pica ben reeixit.