Lliurament dels Premis Bages Juvenils de Literatura 2007

Actualitat

31/05/07 (Redacció ÒC) En la darrera sessió del cicle “Personatges desconeguts”, organitzat per Òmnium Cultural, el canonge de la Seu de Barcelona i director de l`Arxiu Diocesà, Josep M. Martí i Bonet, va analitzar la figura de sant Oleguer. Considerat un revolucionari en el camp polític i eclesiàstic, ja en el segle XI defensà el dret a instaurar una elecció popular per al nomenament dels bisbes i va ser un ferm lluitador contra el mercadeig de l`Església i la compra de càrrecs eclesiàstics. Martí i Bonet va defensar el paper d`Oleguer com a “arquitecte de Catalunya”, ja que, segons afirmà, “estructurà el país i explicà com havia de ser”. Per al sant, Catalunya havia de ser una fraternitat de comtats i mai un regne. El temps, segons Martí i Bonet, va acabar donant-li la raó.

El passat divendres, dia 18 de maig, va tenir lloc a la Col·legiata de Sant Vicenç  del castell de Cardona el lliurament dels Premis Bages Juvenils de Literatura, convocats per Òmnium Cultural del Bages i l’Ajuntament de Cardona.  Davant d’un nombrós públic -més de 170 persones omplien la Col·legiata- es van repartir els premis i es va fer la presentació del llibre amb les obres guanyadores i finalistes.

En la categoria A de poesia, el premi va ser per a  Les muses, d’Alejandro Sánchez, i per a Sense tu de Montserrat Bastons, en la categoria B.

En l’apartat de narrativa, la categoria A va tenir com a guanyadora Marta Luque, amb Una rosa roja; en la categoria B, Carme Malé, amb Un llapis i un paper; i en la categoria C, Marc Casanovas, amb Blanc. 

En narrativa historicollegendària, la categoria A va ser per a Hércules i el drac dels Pirineus, de Marta Palà; la categoria B, per a Pleniluni, de Jordi Serra, i la categoria C, per a La muntanya de l’espasa de roses, de Joan Puigdellívol.

La beca Ausiàs March, col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, va ser per a Blanc de Marc Casanovas

La cloenda festiva de l’acte va anar a càrrec de la JOCC, Jove Orquestra de la Catalunya Central, que va interpretar peces de Janos Decsényi, Robert Washburn i Georg Friedrich Händell, a qui el públic va dedicar llargs aplaudiments. 

Aquesta 24a edició ha rebut més de 200 treballs, un 10% més que en anteriors edicions, i ha estat molt ben valorada pels organitzadors, ja que els premis intenten estimular l’esperit literari i creatiu en català dels nois i les noies, la qual cosa ja sembla que ha estat així. 

Els premis són dotats per Caixa Manresa i l’Ajuntament de Cardona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, i l’edició del llibre ha estat patrocinada per Zenobita Edicions i Llibres Parcir.

Més informació:

Notícia web Ajuntament de Cardona
IES Pius Font i Quer
Telenotícies Catalunya informació

Convocatòria 
Premis Bages Juvenils 2006
Premis Bages Juvenils 2005  
Premis Bages Juvenils 2004

Entrega de premis

Entrega de premis

Entrega de premis

Entrega de premis