Conveni entre Apellc i Òmnium Reus

Actualitat

17/05/07 (Redacció ÒC) La tercera sessió del cicle “Personatges desconeguts” va dibuixar el perfil del militar català Lluís de Requesens. Àngel Casals, professor d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, va explicar aspectes poc coneguts d`aquest personatge i de tota la família Requesens, la qual es va caracteritzar per donar un important suport a la dinastia Trastàmara després del Compromís de Casp. Aquest tradicional suport de la casa Requesens a la dinastia reial, segons explicà Casals, fou recompensada amb diversos títols nobiliaris, entre els quals el de senyors de Molins de Rei. Lluís de Requesens, que va ser governador de Milà i, posteriorment, dels Països Baixos, participà com a lloctinent de Joan d`Àustria en la famosa batalla de Lepant.

Josep M. Pujol, president de l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i Josep Maria Raduà, president de l’Òmnium Cultural Reus-Baix Camp,
van reunir-se finalment a la sala de juntes de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili per signar l’esperat conveni de col·laboració que permetrà a les dues entitats sumar esforços per promoure la llen­gua i la cultura catalanes i poder, així, tirar endavant més i noves iniciatives que en reforcin la seva presència i que permetin avançar cap a un estadi de normalitat.