Actes de l’Acord dels Vigatans

Actualitat

Veieu el programa: DIADELESSELECCIONS.CAT Cal dir que totes les activitats, partits i concerts inclosos, seran gratuïtes.

Dissabte dia 19, a 2/4 de 9 del vespre, a l’ermita de Sant Sebastià, van tenir lloc els actes de commemoració de la Reunió o Acord dels Vigatans, esdevingut allà mateix el 17 de maig de 1705.
Després del 300 aniversari, que tingué lloc al 2005, i dels actes de l’any passat, enguany es va tornar a pujar al pla de Sant Sebastià per a recordar l’Acord dels Vigatans.

A 2/4 de 9 va tenir lloc el lliurament dels III Premis Literaris Acord dels Vigatans, convocats pel Consell de Joves de Riuprimer i on hi col·labora el CEIP El Roure Gros, l’Ajuntament de Vic, Caixa de Manlleu i la Fundació Embat Cultural.
A Accèssit podeu llegir-hi el palmarès de premis.

Després, de la presentació dels actes, a càrrec del president de la Delegació d’Osona d’Òmnium Cultural, Jeroni Vinyet i Panadès, la vocal Ariadna Viñas va llegir un fragment de l’obra de Josep Baucells «Paraula» (1902), al voltant de la figura d’en Bac de Roda i d’altres vigatans.

Tot seguit, el violinista Andreu Guinart, va interpretar «El cant dels ocells», que va donar pas al compromís de custòdia de la Flama dels Vigatans, a càrrec d’un infant premiat als Premis Literaris de l’any passat.

(La Flama dels Vigatans passa de família en família fins al 10 de setembre, que és duta a peu fins a Vic perquè encengui la Marxa de Torxes dels Vigatans).

Seguidament van interpretar-se els himnes dels Països Catalans: els Grallers dels Sagals d’Osona, «La Moixeranga» i «Els Segadors», i l’Andreu Guinart, «La Balanguera».

Per acabar l’acte, es va oferir als presents estampar signatures al Llibre dels Vigatans.

Va organitzar l’acte: Òmnium Cultural Osona i el Consell de Joventut de Riuprimer

Hi va col·laborar: Embat Cultural, CEIP El Roure Gros, Ajuntament de Vic, Parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer, Fundació Caixa de Manlleu, Grup Nació Digital

Ressenyes històriques:
www.omnium.cat/articleViewPage.php?art_ID=868
cibernautes.com/didaclopez/dies/20050517/3303

Cròniques:
2006
www.omnium.cat/articleViewPage.php?art_ID=1654
2005 (300 aniversari)
www.osona.com/Infos2005/PacteVigatans.htm
www.festes.org/articles.php?id=282