‘El coronel Macià’, a Vic

Actualitat

23/04/07 (Redacció ÒC)La Seu Nacional d`Òmnium va acollir la setmana passada un debat entre els responsables municipals de cultura: Carles Martí, regidor del PSC; Jaume Ciurana, regidor de CiU; Ricard Martínez, regidor d’ERC; i Ricard Gomà, regidor d’ICV.En el decurs del debat, cadascú va explicar les seves línies d`acció i els representants dels quatre partits polítics van estar d`acord en apostar per la cultura de proximitat i el foment dels nous creadors.Una de les idees que va destacar el regidor d`ICV Ricard Gomà va ser la necessitat de dotar les polítiques culturals d`una dimensió de memòria democràtica. D`altra banda, Ricard Martínez, regidor d`ERC, va defensar la formació en cultura i la base popular de la gestió cultural. Jaume Ciurana, regidor de CiU, va comentar el concepte de Barcelona com a capitalitat de la culturalitat. Finalment, el regidor del PSC Carles Martí va comentar que cal reforçar la qualitat de la cultura a Barcelona, a més de fer-la més pròxima i facilitar-ne la participació.

La pel·lícula ‘El coronel Macià’, que és al Cinema Nou de Vic, es projectarà per darrer cop dijous dia 17. Una pel·lícula que tothom qui se senti català hauria de veure. Amb descompte per als socis.

La pel·lícula, dirigida pel veterà director Josep M. Forn, es va estrenar per Nadal a les Borges Blanques -per on va sortir diputat Macià a les eleccions de 1907- i, abans de Sant Jordi, a Barcelona. El 4 de maig va estrenar-se al Cinema Nou, de Vic, on serà fins al dijous 17 de maig. Vegeu-ne els horaris.

Presentant el carnet d’Òmnium a taquilla, podreu veure-la per 4,50 euros.

Cinema Nou
Carrer Nou, 19-21
Vic

Alguns enllaços sobre la pel·lícula:
www.egeda.es/josepmariaforn/forn/coronelmacia/catalan/coronel_macia_cat.asp
www.elcoronelmacia.cat
www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2318426

Article d’opinió de Jordi Bancells:
www.omnium.cat/articleViewPage.php?art_ID=2446