Crònica cine fòrum La gran aventura de la canadenca

Actualitat

Sessions de cine fòrum 

El passat dia 29 d’octubre vam estrenar un nou cicle de sessions de cine fòrum que com l’any passat el fem a la Lleialtat Santsenca, amb la finalitat d’assolir un objectiu primordial: arrelar i nodrir la nostra cultura i a la vegada fer país.

Vam obrir el cicle amb el documental La gran aventura de la canadenca amb una gran participació de públic, unes 60 persones van poder veure aquest documental, el qual ens explica aquesta gran epopeia i les conseqüències socials, econòmiques i geogràfiques ,que tingueren el nostre país. La Dra. Teresa Abelló i Güell, ens va fer una acurada exposició i el posterior col·loqui molt interessant que va ser la cloenda de l’acte. Ella és professora titular de la Universitat de Barcelona, especialitzada en els moviments obrers i també és membre del Grup d’Estudi d’Història i dels Intel·lectuals. ,

Hem volgut passar-lo, ja que aquest any es commemora el centenari d’aquesta vaga i com a prèvia de la nostra II festa d’època d’Òmnium Sants- Montjuïc que organitzem cada any rememorant el nostre passat històric com a barri. La festa girarà al voltant d’un nucli central: La Vaga de la Canadenca. Us avancem que la farem el dia 1 de desembre al centre cívic Magòria d’11 a 15 hores, hi hauran moltes activitats lúdiques i culturals i acabarem obsequiant a tots els assistents, un pica – pica. Esteu tots convidats.

També us avancem que el proper passi de cine fòrum el farem el 10 de desembre a les 19h. amb la projecció  AVEC UN SOURIRE, LA RÉVOLUTION el primer documental sobre l’1 d’octubre produït fora de Catalunya.