Avui es fa l’acció ‘Llum i Llibertat’

Actualitat

Aquest dilluns, 30 de setembre, es fa l’acció ‘Llum i Llibertat’, ajornada el dia 10 per causes meteorològiques, en què 131 farells recordaran els 131 presidents de la Generalitat de Catalunya a les agulles de Montserrat, impulsat per Artistes de la República, Assemblea Nacional Catalana, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el suport d’Òmnium.

L’acte consistirà en l’ascens d’una cordada d’un mínim de tres escaladors o excursionistes –depenent de les característiques de cada ascensió– a cada una de les agulles amb un farell. A les 19.45 h s’encendran els cent trenta-un farells i, a partir d’aquell moment, el massís de Montserrat quedarà il·luminat de cap a cap. Les cordades faran bivac a l’agulla assignada, ja que l’acte començarà dilluns, dia 30, al migdia i no es tancarà fins l’endemà a primera hora del matí de l’1-O.

A Manresa, se n’ha previst un seguiment al parc de Puigterrà (19.30 h) per veure l’encesa dels farells, en un acte que comptarà amb la intervenció de Gabriela Serra, exdiputada al Parlament de Catalunya.