Es presenta a Girona el llibre “Ho tornarem a fer”

Actualitat

Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural injustament empresonat, ha decidit transformar la tristesa i la grisor d’una cel·la en el millor altaveu de la lluita compartida per l’autodeterminació i els drets humans. El llibre ‘Ho tornarem a fer’ és un text, emocionat i rigorós, on fa una crida a perdre la por i a la desobediència civil.

El dilluns 26 d’agost a les 20.30 h es va presentar el llibre en un acte davant de més de 180 persones que va tenir lloc al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona (plaça del Vi, 1). Va ser una conversa entre Iolanda Fresnillo, membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural, i Pol Leiva Cuixart, nebot de Jordi Cuixart i va moderar l’acte la periodista Maria Garcia.

‘Ho tornarem a fer’, editat per Ara Llibres, és un manifest personal i col·lectiu, vital i polític, meditat després de més de 20 mesos a la presó i 52 sessions al Judici a la Democràcia del Tribunal Suprem. Un manifest directe i valent, “un crit a l’esperança i contra la resignació i la frustració”, que ens commina a perdre la por i a exercir a consciència les llibertats fonamentals amenaçades a Catalunya i arreu del món perquè és a través de la desobediència civil com s’enforteixen les llibertats de tota la societat. Com ell mateix diu “perquè els nostres fills puguin viure en un país més just i més lliure, ho tornarem a fer”. El pròleg és de Jamila Raqib, la directora executiva de la Institució Albert Einstein dels Estats Units, fundada el 1983 per Gene Sharp i dedicada a promoure l’estudi i l’ús de l’acció noviolenta.

La presentació es va fer després de la 97a concentració consecutiva a Girona per la llibertat dels presos polítics i el retorn en llibertat dels exiliats, que té lloc cada dilluns a la plaça del Vi.