Crònica de la Festa d’estiu de l’Eixample

Actualitat

El somni…

El 2015, la seu territorial d’Òmnium Eixample es va constituir amb unes 2.000 persones… quatre anys després ja hem arribat a les 10.000! De fet, amb les últimes dades, ens diuen que ja superem les 11.000 persones i tot… Clar, amb un creixement tan exponencial havíem de fer alguna cosa perquè volíem conèixer-os i que ens coneguéssim! Així doncs, vam muntar una festa d’estiu!

 

 

Per aconseguir el nostre objectiu i poder aprendre el màxim de coses de vosaltres i vosaltres de nosaltres vam dividir la festa en dues parts. Primer, els reptes culturals. Cada persona a l’arribar va rebre una carta com aquesta amb el nom de cadascun dels 5 reptes culturals i on us animàvem a parlar amb gent que forma o ha format part de la junta d’Òmnium Eixample:

 

Quan es completava una línia, es podia anar a posar una papereta per entrar al sorteig d’una d’aquestes tres magnífiques paneres culturals:

 

El contingut de cada panera estava lligat a les entitats del barri amb qui tenim el més gran plaer de col·laborar en la majoria dels nostres actes: entrades dobles a la Pedrera; el receptari groc de la xef del Semproniana, Ada Parellada; 1 val de 50 € per a la llibreria Documenta on fem el nostre club de lectura, 1 subscripció a la cooperativa Opcions, i moltes coses més!!!

La participació va ser tot un èxit i us agraïm profundament a totes cadascuna de les més de 150 persones que ens vau passar a saludar les vostres preguntes i el vostre entusiasme. La nostra feina sense vosaltres no tindria sentit.

I dedicada a vosaltres i les vostres preguntes estava la segona part de l’acte: la presentació de la nova campanya #HoTornaremAFer. Gerard Pijoan, expresident d’Òmnium Eixample i membre de la junta Nacional ens va venir a parlar de què significa aquest lema i perquè és tan important de romandre optimistes i actius. Ara estem en un moment on l’estratègia política no està clara i això en fa sentir perduts i sense rumb, perquè és una cosa que no depèn de nosaltres i no hi podem fer res. No hi perdem temps doncs. Què és el que sí que podem fer? Formar-nos, empoderar-nos, venir a col·laborar a les accions que fem al barri, aprendre què és això de la desobediència civil, llegir, fer xarxa i, sobretot, ser empàtics. Ens hem de convertir en la República que busquem, ser persones amables, acollidores, sense jutjar ni menysprear.

 

 

Per saber més de tots aquests temes aquí et deixem el material que es va presentar a les Jornades sobre la desobediència civil d’inicis de Juliol:

🔸 Streaming de dijous 4

🔹 Streaming de divendres 5

 

I per a qui no vau poder venir a la #FestaEstiuOE, us hem preparat un àlbum resum molt especial amb les millors imatges de l’esdeveniment!

Aquí hi teniu l’enllaç: Àlbum de fotos #FestaEstiuOE

Per acabar, la junta ampliada d’Òmnium Eixample us vol agrair la vostra col·laboració. Quan un creu sol és només un somni, però quan es creu conjuntament és el principi d’una realitat. I més de 10.000 persones a l’Eixample creient en el nostre projecte és molta força i molta valentia. I és per això que la Muriel sempre ens deia «no som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni». 

De tot cor, moltes gràcies!