Crònica de la Flama del Canigó a Horta

Actualitat

Per tercer any consecutiu ha arribat a Horta, la revetlla de Sant Joan, la Flama del Canigó.

A l’acte, coorganitzat per Òmnium Horta-Guinardó, Foment i Lluïsos de Horta, s’han afegit els Diables d’Horta amb el seu Sant Gla i la Xaranga Bellots Band, que li han donat un aire de revetlla.

La plaça Eivissa s’ha omplert de gom a gom amb les activitats que s’anaven encadenant: tallers de fanalets i berenar per la canalla, lectura participativa de prosa i poesia relacionades amb la Flama del Canigó, entrada de la Flama en mig d’un passadís de gent, amb l’animació dels tabalers dels Diables i el grup joves del Sant Gla, cercavila pels carrers del barri, lectura de la història de la Flama i del manifest escrit aquest any per Carme Forcadell i, finalment, encesa dels fanalets amb què tothom s’ha pogut endur la Flama a la seva revetlla i fi de festa animada amb la xaranga Bellots Band.

De fet la festa continua a la revetlla que han organitzat els Diables d’Horta i Reducte Hortenc al parc de les Rieres amb foguera, sopar i cremada del Sant Gla.

Agraïm a totes les voluntàries que han fet que sigui possible i engrescades per l’èxit de la vetllada «HO TORNAREM A FER”