Crònica del vermut per la Democràcia amb Tània Verge i Antonio Baños

Actualitat

Imatge: Hamza El Mokhtari Tribak

Diumenge 16 de juny. Com si es tractés d’un diumenge més, però amb un toc especial de festa major, la Plaça del Fort Pienc es mostrava envoltada de cadires i un escenari central. La plaça, immersa dins la calor típica de les 12h del migdia, començava a omplir-se de mirades encuriosides que assistien al Vermut-Debat per la Democràcia, dins la campanya ‘’Jo Acuso’’ que promou Òmnium Cultural. En aquest debat vam poder comptar amb la presència dels ponents Tània Verge i Antonio Baños.

 

Imatge: Hamza El Mokhtari Tribak

Tània Verge, en una de les preguntes del debat, va posar l’accent en dos dels punts claus del judici. El primer d’ells, la criminalització de la protesta. Afegint que el moviment independentista va molt més enllà i també està lligat al moviment obrer i al moviment feminista, entre d’altres, i afirmant així que aquesta era una lluita compartida. Consegüentment, el següent punt que va esmentar era la deshumanització de l’adversari.

Seguida per Antonio Baños que esmentava la seva intranquil·litat davant l’estat espanyol afirmant que ‘’No em trobo tranquil en aquest estat, – no perquè em senti perseguit per les meves idees, que sí (…) – sinó perquè és un estat esgotat.”.

 

Imatge: Hamza El Mokhtari Tribak

Durant el transcurs del debat es va conversar sobre la fractura emocional que podria arribar a provocar la sentència del judici del procés, com ha variat l’esperit de mobilització o moviments socials com el feminisme, entre altres temes. Aquell migdia cap pregunta va quedar sense resposta.