La 2a edició de la Universitat Catalana d’Estiu aterra a Manresa de l’1 al 5 de juliol

Actualitat

Sota el lema ‘Un alè d’esperança a Europa’ es presenta a Manresa la segona edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que es durà a terme entre l’1 i el 5 de juliol d’enguany.

El campus universitari estarà vertebrat al centre de la capital del Bages i serà, com l’any passat, una mica diferent de la sessió que es desenvoluparà a Prada, que aquest any en celebrarà la 51a edició, del 16 al 24 d’agost.

A Manresa a l’Institut Lluís de Peguera es faran els cursos universitaris (de 9 a 12 h) i els actes i les commemoracions (de 12 a 13.30 h). Mentre que a l’Espai Plana de l’Om s’hi faran els debats (de 16 a 18 h) i les sessions de cinefòrum (de 18 a 20.30 h). A més a més, a la Plaça Major s’hi celebraran els concerts (de 22 a 00 h). En aquest apartat, hi ha confirmat l’actuació de Joan Miquel Oliver, excomponent del conjunt mallorquí Antònia Font, que actuarà el 4 de juliol, gràcies al suport que l’Institut d’Estudis Baleàrics dona a la UCE. El dia abans, 3 de juliol, hi haurà el concert de la Unió Musical del Bages, i el divendres dia 5 serà el torn del conjunt del País Valencià El Diluvi.

Hi haurà també dues tardes amb visites guiades per la ciutat de Manresa, el monestir de Sant Benet de Bages i les mines de sal i el castell de Cardona.

L’UCE és un punt de trobada d’arreu dels Països Catalans, farcida d’activitats amb l’objectiu de potenciar els coneixements, la cultura i la llengua del nostre país, i Òmnium Bages-Moianès se’n fa ressò amb la voluntat que aquesta edicions fora de Prada esdevinguin estables i tinguin continuïtat.

Per saber-ne la programació i molt més, cliqueu aquí.