Ja es poden consultar les bases per als premis literaris de la Nit de Santa Llúcia

Actualitat

El pla que s’estén des del final de la dreta de l’Eixample fins a Sant Martí de Provençals i la Sagrera es coneixia popularment amb el nom d’El Poblet. La construcció de “la catedral dels pobres”, com la vox populi batejà ben aviat el temple de la Sagrada Família, d’Antoni Gaudí, va comportar que el nom originari es perdés en favor de Barri de la Sagrada Família. Tot i que no es pot considerar oficialment com un barri pròpiament dit, la forta personalitat d’alguns del seus edificis i la situació entre dos barris històrics, com són la dreta de l`Eixample i Sant Martí, l’han dotat d’una identitat cultural i social pròpies. Començarem el nostre passeig a l’Hospital de Sant Pau, de Domènech i Montaner, des d’on podrem contemplar obres com els fanals de Pere Falqués; visitarem la Sagrada Família i la plaça d’Antoni Gaudí; la Casa Planells, de Josep Maria Jujol; el Col·legi Ramon Llull; la plaça de braus Monumental; el monument al Doctor Robert; l’església de les Saleses, i la Casa Macaya, de Josep Puig i Cadafalch, entre d’altres. Aquesta llista, per si sola, és prou significativa del valor històric, artístic i cultural del barri. On quedem? A les escalinates de l’entrada principal de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, c/ Sant Antoni M. Claret, 167. Podreu identificar el grup per un cartell amb el nostre logotip. Veure mapa Quan quedem? L`activitat es farà els dies 5, 6, 7 i 8 de juliol Dimecres 5, dijous 6 i divendres 7 a les 18.30 h, Dissabte 8 a les 17 h Durada aproximada: 1h 45 min Per tal d’organitzar el grup, donar-vos alguna informació i garantir la puntualitat de l’activitat us demanem que hi arribeu 10 minuts abans de l’hora d’inici. Període d`inscripció per aquesta activitat: Sessió del 05/07, inscripcions del 27/06 al 04/07 Sessió del 06/07, inscripcions del 28/06 al 05/07 Sessió del 07/07, inscripcions del 29/06 al 06/07 Sessió del 08/07, inscripcions del 30/06 al 07/07 Per reservar entrades truqueu al 93 319 80 50 durant el període d’inscripcions.

22/06/2006 (Redacció ÒC)
Com cada any, Òmnium Cultural organitza la Festa de les Lletres Catalanes en què s’engloben diferents certàmens literaris: el premi Sant Jordi de novel·la, el premi Folch i Torres de novel·les per a nois i noies, el premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, el premi Carles Riba de poesia i el premi Mercè Rodoreda de contes. Els interessats a participar-hi, ja poden consultar-ne les bases clicant aquí http://nitdesantallucia.info/premis.php. L’adjudicació dels premis tindrà lloc durant la celebració de la Festa de les Lletres Catalanes de la Nit de Santa Llúcia d’enguany.
La Nit de Santa Llúcia es remunta a l’any 1951 i va néixer amb l’objectiu de recuperar l’esperit de les nits literàries que van celebrar-se en l’època de la Generalitat republicana i que anaven més enllà d’una festa estrictament literària ja que es convertien en un punt de reunió, d’aspiracions, d’il·lusions i de projectes de promoció i difusió de la llengua i la cultura catalanes.
Actualment, la Nit de Santa Llúcia és una festa consolidada en el nostre territori i representa una mostra de descentralització de les festes literàries més emblemàtiques que any rere any tenen lloc a Catalunya.