ÒMNIUM SOLSONÈS LLIURA ELS DRAC DE PROSA I POESIA

Actualitat
El jurat del Drac va atorgar els premis de prosa i poesia a dos escriptors coneguts per la seva obra durant un acte en què va actuar Barcelona Gospel Messenger

En un acte molt lluït amb l’actuació de dues promeses solsonines, el jove músic i compositor Pau Vilaseca i la jove cantant Paula Jané, es va fer lliurament dels premis de prosa i poesia de l’onzena edició d’aquest certamen. Xavier Mas Craviotto, de la localitat de Navàs, va obtenir el premi de prosa pel relat curt L’ombra, un conte en el qual, a partir de l’anècdota d’un premi literari, es tracta el tema dels prejudicis de gènere i ens fa reflexionar sobre els micromasclimes interioritzats. Mas és conegut sobretot per haver estat l’escriptor més jove a guanyar el premi Documenta de narrativa, l’any 2018, per la novel·la La mort lenta i la primera edició del premi de poesia Salvador Iborra per Renills de cavall negre. L’escriptor navassenc també ha guanyat altres premis literaris, com ara el Gabriel Ferrater d’Òmnium del Baix Camp amb el poemari Phosphorus i Hesperus i el Pepi Pagès de Granollers amb El roure.

L’obra Llunes de paper va ser l’obra poètica que va rebre el Drac de poesia. Un poemari de quatre textos sobre temàtica amorosa del poeta Israel Clarà de Mollet del Vallès. Segons l’autor “es tracta de poemes amorosos dedicats a la meva parella, la Cristina, amb qui m’he casat fa poc i inspirats en el viatge que vam fer a Venècia”. L’Israel és un poeta que ha publicat més de seixanta poemaris, ha obtingut diversos premis literaris com el Francesc Martí Queixalós, amb l’obra Llibre dels morts i que va ser editor d’Ómicron.

La segona part de l’acte va ser una gran actuació musical del conegut grup de gospel Barcelona Gospel Messenger, que va fer vibrar a tot el públic. En finalitzar el concert el públic va poder degustar una copa de cava i adquirir objectes d’Òmnium de tot tipus (samarretes, llaços, tasses, domassos, etc) que Òmnium Solsonès va posar a disposició de tothom.