Premis Sambori Catalunya Central 2019

Actualitat

L’auditori del Convent de Sant Francesc de Santpedor va acollir, el passat divendres 29 de març, l’acte de lliurament  de la 13ª edició del Premi Sambori Òmnium   Demarcació de la Catalunya Central. Els treballs seleccionats corresponen a alumnat dels centres educatius participants del Bages, Moianès, Berguedà i Solsonès. Aquest premi de narrativa escolar té com a objectiu promoure l’ús literari del català a  escoles i instituts. Els treballs premiats de cada demarcació passen a la fase final per optar al Premi Sambori Òmnium Catalunya, el veredicte del qual es coneixerà la segona quinzena de maig durant la Festa del Tinter 2019.

A la gala de lliurament de premis  hi van asistir l’alcalde de Santpedor, Sr Xavier Codina, i el president del Consell Comarcal del Bages, Sr Agustí Comas,  així com membres de les Juntes Territorials d’Òmnium del Bages-Moianès, Berguedà i Solsonès.

Durant l’acte es va conmemorar el centenari del naixement de l’escriptora, periodista i activista política Teresa Pàmies, que va néixer a Balaguer el 8 d’octubre de 1919 i va ser guardonada, l’any 2001, amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

I es va comptar amb l’animació  de la companyia De Parranda, que va fer participar  xics i grans i va aconseguir fer esclatar les rialles del públic.

 

 Premis  (Berguedà)

 

Cicle Mitjà d’Educació Primària

-Iker Pastrana Pérez, de l’Escola Alfred Mata de Puig-reig

Cicle Superior d’Educació Primària:

-Núria Armengau Tort, de l’Escola de La Valldan

Primer cicle d’ESO:

-Elena Orriols Fernández, de l’Escola Vedruna de Berga

Segon cicle d’ESO:

-Judith Anyaorah Cirera, de l’Escola Vedruna de Berga

-Esther Ebale Altimir, de l’Institut Serra de Noet de Berga

Batxillerat:

-Clàudia Cànovas Buitargo, de l’Institut de Puig-reig