Crònica de la concentració per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i en suport dels represaliats de la plaça de la Vila de Gràcia del dia 11 de març de 2019

Actualitat

En la cinquena setmana del judici de la vergonya, prop de cinc-centes persones ens vàrem aplegar a la plaça.

Es va fer una connexió amb directe amb Tamara Carrasco, activista confinada al seu domicili de Viladecans des de fa gairebé un any. Carrasco va exposar el seu cas en particular i també va aportar reflexions generals sobre la repressió i la resistència, tot posant l’accent en les seves dimensions de gènere i de classe. També va dir que l’alliberament del nostre poble ha de ser útil per a l’alliberament dels altres pobles d’Espanya i del món, i va demanar que la desobediència sigui intel·ligent i que no defallim, que fem relleus, si cal, però que no defallim.

Clara Ayats, violí, i Eulàlia Bergalló, guitarra, van interpretar I tu, sols tu, d’El Diluvi, Què volen aquesta gent?, de Maria del Mar Bonet, i Vull ser lliure, de Xesco Boix.

La concentració va començar amb cinc minuts de silenci i El Cant dels ocells; i va finalitzar amb l’agenda d’actes destacats de la setmana, Els Segadors i clams de «Visca Catalunya!» i «Visca la República!».

Abans de l’inici de l’acte, el candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, i un periodista (acompanyats d’un càmera), van intentar provocar els assistents. La resposta que van obtenir va ser el silenci. Vegeu-ho aquí.

 

Fotografies de Xavier Erruz

 

Vídeo de Joan Bussé

 

Cada dilluns, a les 20 h, té lloc una concentració per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i en suport dels represaliats a la plaça de la Vila de Gràcia. Des del 27 de novembre de 2017 fins al 7 de gener de 2019 aquestes concentracions les vàrem organitzar des del CDR, l’ANC i Òmnium de Gràcia. Vegeu-ne el repositori de cròniques aquí. Des del 14 de gener, l’organització és a càrrec de la plataforma Gràcia Llibertat, de la qual totes tres entitats en formem part. Vegeu-ne el repositori de cròniques aquí.