Òmnium Gironès arrenca una nova etapa amb debat, jazz i un tastet gastronòmic a Platea

Actualitat

Dissabte 18 de marçHorari del vot presencial: de 10 a 14 hA les 19 h es procedirà a la realització de l`Assemblea general ordinària de l`entitat.Les votacions i l’Assemblea es realitzaran a la seu nacional de l`entitat. Diputació, 276, pral. Barcelona.

La delegació d’Òmnium Cultural al Gironès dóna el tret de sortida a una nova etapa de l’entitat aquest dijous 23 al local Platea de Girona (20 h.), amb un acte titulat ‘Catalunya: un retrat sense mala llet’, on es parlarà de la visió que la gent de fora del país té dels catalans. En el diàleg hi intervindran Matthew Tree, escriptor anglès afincat a Barcelona; Najat el Hachmi, escriptora magribina afincada a Vic i Carles Puigdemont ,directordel diari català escrit en llengua anglesa Catalonia Today. La vetlladaserà conduïda per Joan Albert Argerich, editor de Ràdio 4, i tambécomptarà amb parlaments del president de l’entitat al Gironès, JosepMaria Barneda, i del president nacional, recentment reelegit, JordiPorta.

Amés, els organitzadors de l’acte han volgut farcir aquesta primeratrobada amb un parell de ‘tastets’ de cultura catalana. Per una banda,hi haurà jazz en directe abans i després del diàleg amb el trio Xicu’sBand, de Girona, i també s’obsequiarà els assitents amb un aperitiugastronòmic amb productes de la terra. Aquest ‘Catalunya: un retrat sense mala llet’ pretén ser la primera de les activitats d’un cicle més extens, que durarà fins a finals d’any i que porta per títol ‘Catalunya sense complexos’,amb el qual l’entitat vol animar la societat gironina a expressar-sesense límits ni perjudicis, des de la seva condició de catalans, i abastir un projecte de país sense exclusions. El cicle clourà el 15 dedesembre amb el millor dels colofons possibles: la Nit de les LletresCatalanes, la Nit de Santa Llúcia, que enguany se celebrarà a Girona.

D’aquestamanera, Òmnium Gironès busca obrir-se de nou a la ciutadania ianimar-la a participar en accions i activitats, des de la societatcivil. És per això que, a banda d’alguns actes amb més pes, com el dedijous a Platea, es busca que la seu de l’entitat (al carrer del Nord,17 1r 1ª, de Girona, on continuen impartint-se cursos de catalàdiàriament), sigui el lloc de celebració del gruix més importantd’activitats i esdevingui un punt de trobada del catalanisme, des de latransversalitat política, a la ciutat i a la comarca.