Delegació de Mataró: Assemblea General

Actualitat

La delegació d`Òmnium Cultural al Gironès dóna el tret de sortida a una nova etapa de l`entitat aquest dijous 23 al local Platea de Girona (20 h.), amb un acte titulat “Catalunya: un retrat sense mala llet”, on es parlarà de la visió que la gent de fora del país té dels catalans. En el diàleg hi intervindran Matthew Tree, escriptor anglès afincat a Barcelona; Najat el Hachmi, escriptora magribina afincada a Vic i Carles Puigdemont ,director del diari català escrit en llengua anglesa Catalonia Today. La vetllada serà conduïda per Joan Albert Argerich, editor de Ràdio 4, i també comptarà amb parlaments del president de l`entitat al Gironès, Josep Maria Barneda, i del president nacional, recentment reelegit, Jordi Porta. A més, els organitzadors de l`acte han volgut farcir aquesta primera trobada amb un parell de “tastets” de cultura catalana. Per una banda, hi haurà jazz en directe abans i després del diàleg amb el trio Xicu`s Band, de Girona, i també s`obsequiarà els assitents amb un aperitiu gastronòmic amb productes de la terra. Aquest “Catalunya: un retrat sense mala llet” pretén ser la primera de les activitats d`un cicle més extens, que durarà fins a finals d`any i que porta per títol “Catalunya sense complexos”, amb el qual l`entitat vol animar la societat gironina a expressar-se sense límits ni perjudicis, des de la seva condició de catalans, i a bastir un projecte de país sense exclusions. El cicle clourà el 15 de desembre amb el millor dels colofons possibles: la Nit de les Lletres Catalanes, la Nit de Santa Llúcia, que enguany se celebrarà a Girona. D`aquesta manera, Òmnium Gironès busca obrir-se de nou a la ciutadania i animar-la a participar en accions i activitats, des de la societat civil. És per això que, a banda d`alguns actes amb més pes, com el de dijous a Platea, es busca que la seu de l`entitat (al carrer del Nord, 17 1r 1ª, de Girona, on continuen impartint-se cursos de català diàriament), sigui el lloc de celebració del gruix més important d`activitats i esdevingui un punt de trobada del catalanisme, des de la transversalitat política, a la ciutat i a la comarca.

S’ha convocat l’Assemblea General Ordinària de la delegació de Mataró per al proper dimarts, 14 de març, a les vuit del vespre, a la seu social, carrer d’Argentona, 59.

L’ordre del dia és el següent:

1.- Lectura i aprovació, si escau, de l’acta de l’assemblea anterior.
2.- Lectura de la memòria d’activitats de l’any 2005.
3.- Proposta i aprovació, si escau, de les activitats per al 2006.
4.- Lectura i aprovació, si escau, de l’estat de comptes 2005 i presentació i aprovació, si escau, del pressupost per a l’exercici actual.
5.- Renovació de càrrecs de la Junta Rectora de la delegació.
6.- Informacions diverses.
7.- Torn obert de paraules.