La Festa del Sambori a Manlleu

Actualitat

Literatura i teatre, els protagonistes de la festa de lliurament a l’Alt Ter-Garrotxa

L’acte es farà a la Sala d’Actes de l’Escola Puig-Agut el proper 31 de març a les 5 de la tarda

El proper diumenge 31 de març Òmnium Osona organitza la Festa del Sambori a la Demarcació de l’Alt-Ter Garroxa, que acull cada tres anys. Serà a les 17 h. a la Sala d’Actes de l’Escola Puig-Agut. En el mateix acte es repartiran un total de divuit guardons als nens, nenes i joves de les comarques d’Osona, Garrotxa i Ripollès que han participat en alguna de les sis categories.

Com ve essent habitual, des d’Òmnium Osona hem buscat un company de viatge per fer-ho possible. Aquest cop ens hem acompanyat de l’Escola Puig-Agut per dissenyar i executar l’activitat, i és que els mateixos alumnes del Puig-Agut ens amenitzaran el gruix de l’acte amb una actuació musical i la representació del “Carnaval dels Animals”, de Camille Saint- Saëns, un espectacle adaptat a base de poemes que s’aniran intercanviant amb el propi lliurament de premis.

El jurat d’enguany ha estat format per Carrie Dorca, Montse Macias, Jordi Remolins, Assumpta Surinyach, Montserrat Vernet i Jesús Soler.

El premi Sambori va néixer al País Valencià, i és el certamen literari amb més participants d’Europa. El seu objectiu és promoure l’ús literari del català a les escoles i instituts del Principat, Mallorca, la Franja i la Catalunya Nord. La convocatòria inclou tots els centres públics, concertats i privats.

Els divuit guardonats de la demarcació de l’Alt Ter-Garrotxa passen automàticament a la fase final a nivell de Catalunya. El proper mes de maig es celebrarà la festa final anomenada el Tinter de les Lletres Catalanes, que inclou el premi Sambori de narrativa escolar i el Pissiganya de poesia