El premi Sant Jordi 2019 arriba a Tarragona

Actualitat

El pròxim dijous 21 de març, a les 19h, es durà a terme la presentació del llibre Digues un desig, premi Sant Jordi 2019, a la llibreria Adserà de Tarragona. L’acte, presentat per la periodista Agnès Llorens, comptarà amb la presència de l’autor de l’obra, Jordi Cabré. Durant l’acte, escriptor i presentadora mantindran una conversa sobre l’obra que segur que no deixa ningú indiferent.

Digues un desig és una novel·la sobre les mentides que ens diem per amagar la nostra veritable identitat; sobre els límits que som capaços de creuar per seduir. Un escriptor entra en una llibreria el dia de Sant Jordi i descobreix que el títol més venut del dia és la seva auto-biografia. Però ell no l’ha escrit. Qui l’ha suplantat? Per què? I el més important: què hi diu, quins secrets desvetllarà?

Digues un desig és una novel·la dins d’una novel·la que ens parla de la identitat, de qui som, de qui volem ser, de com ens veuen els altres i de com volem que ens vegin. Una història que tracta de la por a aprofundir en el nostre jo més íntim i que aquest jo es faci públic. Un ball de màscares on tothom va amb la careta posada.

Jordi Cabré ens proposa un joc de miralls que enfronta un escriptor d’èxit però amb una vida personal molt anodina amb el seu reflex, algú capaç de saltar-se les normes, d’enganyar, de seduir i de seguir un impuls destructiu que el portarà a fer coses per a les quals potser no està preparat. I enmig hi és Ella, una dona jove, atractiva, independent i culta que els observa a tots dos.

Barcelona i Cadaqués són els escenaris d’aquest thriller psicològic on transiten aquests dos personatges. La Barcelona del present, quotidiana, i la de 2026, que s’ha alliberat del patriarcat i que ha finalitzat la construcció de la Sagrada Família. Una ciutat, però, que encara lliga els protagonistes a la realitat, mentre que Cadaqués és el paisatge del somni, de la llibertat i la sensualitat, i on el seductor és seduït.

El jurat va atorgat el Premi Sant Jordi de novel·la a Digues un desig “per la seva ambició intel·lectual, vocació estilística, autoconsciència literària, acurada expressió lingüística i diàleg entre les diferents formes de creació; i una trama que fa dubtar el lector de l’equilibri entre la realitat i la ficció”.