Entrevista a la Paula Piera de Juan, sòcia 3000 d’Òmnium Cultural a Sant Cugat

Actualitat

A Òmnium Sant Cugat hem arribat als 3000 socis, i una de les coses que hem fet per celebrar-ho ha estat entrevistar a la Paula Piera de Juan, la nostra sòcia 3000! Ella és mestra de primària, mare, diable, i castellera!
Què és, per tu, Òmnium Cultural?
Per mi Òmnium és aquella entitat que cuida la cultura Catalana, que n’és la protectora fins i tot durant les èpoques més fosques. Per mi és l’entitat guardiana del catalanisme, sorgida justament per defensar la nostra llengua, cultura, i arts, durant els temps més foscos de la dictadura.

Què creus que pot fer un nou soci pel projecte?
Crec que qualsevol adhesió a l’entitat augmenta els recursos humans del projecte, amplia la base de gent que n’és propera, i d’aquesta manera creixen les possibilitats d’incidir positivament a la societat. Crec que cada voluntari i associat ajuda a la projecció de l’entitat, i cada persona fa, poc o molt, de promotor de l’organització.

Coneixes la nostra activitat?
Conec alguns dels projectes que lidera Òmnium Cultural. Personalment, venint de vessant educativa, un dels que més m’interessa és el projecte Apel·les, en el que mestres jubilats ofereixen part del seu temps lliure per donar classes de català a alumnes que especialment ho necessiten. Crec que l’educació és la base i el futur de qualsevol país. Els nens seran el nostre futur; seran els futurs mestres, metges, advocats… Si fos jubilada, o si tingués més temps lliure, entraria al projecte Apel·les.

Quin és, per tu, el millor futur per Catalunya?
Per mi Catalunya ha de ser el país de la democràcia. Hauria de ser el país on tothom que ho volgués, pogués d’una manera transparent i simple, formar part de l’elaboració de les lleis i la constitució. M’agradaria que el sistema educatiu fos molt més estable, blindat, i que no canviés cada vegada que canvia el Govern de torn. Voldria un país que cuidés les famílies, la cultura, la salut, i marcadament social. Vull un país conegut per la seva inversió en recerca, pionera en educació i investigació científica, que alhora són dues coses molt relacionades. Vull un país reconegut i construït per l’esforç, el treball, i la dedicació de la seva gent. Bona part d’això ja ho tenim, però amb la nostra situació nacional actual costa de veure i transmetre. La República serà un pas endavant.