Òmnium Cultural organitza la primera Botifarrada Suprema com a resposta a l’interrogatori del fiscal a Jordi Cuixart

Actualitat

Barcelona, 9 de març de 2019 – Marcel Mauri de los Ríos, vicepresident d’Òmnium Cultural, ha assegurat: “Davant d’un judici de rebel·lió i sedició que se sustenta de mentides, piulades i correus electrònics, el que estan intentant és jutjar l’exercici de les llibertats, l’exercici de l’activitat pròpia de les entitats del país”. Mauri de los Ríos ho ha dit en el marc de la primera Botifarrada Suprema, que Òmnium Cultural organitza com a resposta a l’interrogatori que el fiscal del Tribunal Suprem va fer a Jordi Cuixart, president de l’entitat. “La botifarrada és una activitat irònica, però a la vegada un acte de protesta davant de tots aquells que volen limitar-nos la forma de ser, de relacionar-nos i de construir societats. Davant d’aquells que fins i tot posen en dubte les botifarrades, que les veuen com un acte de rebel·lió i sedició, en farem encara més. Si ens limiten el dret a manifestació, ens manifestarem. Si limiten el dret a vaga, farem vaga. I si ens limiten el dret a l’autodeterminació, el que haurem de fer és exercir-lo”, ha sentenciat Mauri de los Ríos.

“Ens comprometem a anar arreu del país a fer actes per denunciar la vulneració de drets i la inexistència de proves que sustentin la rebel·lió i la sedició. L’única violència que hi va haver l’1 d’Octubre va ser la de la policia”, ha afirmat el vicepresident d’Òmnium Cultural.

La primera Botifarrada Suprema s’ha celebrat davant del Centre Moral i Cultural del Poblenou i ha comptat amb una conversa-debat sobre la vulneració actual dels drets fonamentals a Catalunya titulada “Els drets, a judici” amb Irene Escorihuela, directora de l’Observatori DESC (l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals), Victòria Molins, teresiana i activista pels drets de les persones en risc d’exclusió social i Mauri de los Ríos. Ha estat moderada per l’advocada Núria Arnau, directora de Ràdio La Mina.

 

Constitució d’Òmnium Cultural Sant Martí

Les Botifarrades Supremes que han començat avui estan emmarcades en la campanya Judici a la Democràcia. Arriben després de l’interrogatori del fiscal Jaime Moreno a Jordi Cuixart on li va preguntar insistentment per les botifarres mencionades pel president d’Òmnium Cultural en un correu electrònic intern. L’acte s’emmarca en la campanya Judici a la Democràcia, impulsada per Òmnium Cultural, que porta arreu del país la denúncia del judici que s’està celebrant al Tribunal Suprem.

La primera Botifarrada Suprema s’ha fet coincidir amb l’Assemblea General d’Òmnium Sant Martí, que ha servit per constituir de forma oficial aquesta seu barcelonina de l’entitat, que compta amb prop de 4.500 socis. Amb la constitució d’Òmnium Sant Martí, tots els districtes de Barcelona ja disposen de seu i junta pròpies.