Visita al centre cultural Casa Elizalde

Actualitat

El Casal d`Associacions Juvenils de Barcelona és un equipament municipal cogestionat pel Consell de la Joventut de Barcelona i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona. El principal objectiu és oferir serveis i recursos per al coneixement i el desenvolupament del teixit associatiu juvenil de la ciutat. Així doncs, aquí podrem conèixer quines entitats i quins grups juvenils hi ha a la ciutat, quines campanyes i els projectes que es porten a terme a Barcelona, etc. I si esteu pensant a formar alguna associació aquí podreu rebre assessorament, per fer-ho.

Visitarem la Casa Elizalde. La família Elizalde, va ser important en el desenvolupament industrial de l’època, primer van fabricar recanvis per a automòbils, més tard, vehicles amb tecnologia pròpia i finalment enginyeria aeronàutica.

La casa va ser construïda l’any 1885 amb un estil classicista i elegant. Amb el temps, però, l’esplendor dels primers anys es va anar esvaint, la casa va patir diverses remodelacions per tal d’allotjar les oficines de l’empresa. El 1964 la família va vendre la casa a la ‘Unión de propietarios S. A.’, els nous propietaris van deixar deteriorar l’edifici amb la intenció de construir habitatges. L’Ajuntament intentà rescatar-la, el 1978 i la va incloure en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat. A partir del 1981 es fa la remodelació i s’inicien els projectes per a la seva recuperació com a espai públic. El 1983 la Casa Elizalde va obrir les portes per acollir exposicions, més endavant, conferències, cursos, tallers, concerts, lectures dramatitzades… Actualment, el centre també cedeix espais per a les iniciatives d’altres entitats i s’ha convertit en un espai de referència a la ciutat.

4 d’abril

Horaris:
4 d’abril 17.00 h,

durada aproximada: 1 h 15 min.

Lloc de trobada: entrada principal de la Casa Elizalde. València, 302. –veure mapa

Periode d’inscripcions:
 
Activitat del 3/04, inscripcions del 17/03 a 30/03
Activitat del 4/04, inscripcions del 17/03 a 31/03
Activitat del 5/04, inscripcions del 17/03 a 03/04
Activitat del 6/04, inscripcions del 17/03 a 04/04
Activitat del 7/04, inscripcions del 17/03 a 05/04