Presentació premis Nit de Santa Llúcia al Palau de la Música

Actualitat

L’espai Mirador del Palau de la Música acollirà, el 6 de març a les 19 h, la presentació dels premis Sant Jordi de novel·la, Mercè Rodoreda i Carles Riba, en un acte obert al públic

El proper dimecres 6 de març, a les 19 h a l’espai Mirador del Palau de la Música Catalana, es presentaran en un acte conjunt les tres obres guanyadores de la Nit de Santa Llúcia 2018. Conduit per la periodista Laura Sangrà, l’acte comptarà amb la presència dels tres autors guardonats: Jordi Cabré, premi Sant Jordi per Digues un desig; Víctor García-Tur, premi Mercè Rodorera per El país dels cecs i Carles Rebassa, premi Carles Riba per Sons Bruts.

Es tracta d’una presentació oberta al públic, en la qual els assistents podran comprar les tres obres que fa pocs dies han arribat a les llibreries. A més, els autors estaran disponibles per a la signatura d’exemplars.

Digues un desig és una novel·la sobre les mentides que ens diem per amagar la nostra veritable identitat; sobre els límits que som capaços de creuar per seduir. Un escriptor entra en una llibreria el dia de Sant Jordi i descobreix que el títol més venut del dia és la seva autobiografia. Però ell no l’ha escrit. Qui l’ha suplantat? Per què? I el més important: què hi diu, quins secrets desvetllarà?

El país dels cecs abasta més de quatre-cents anys: des del primer conte, que ens trasllada a la Xina del segle xvii, fins al darrer, situat en un futur proper on els viatges en el temps han canviat la manera de fer literatura. Les narracions recreen i homenatgen motius abordats abans per Jorge Luis Borges, Rudyard Kipling o Ursula K. Le Guin, entre d’altres, i es demanen sobre els efectes del temps i la memòria en els humans de totes les èpoques.

Sons bruts és un llibre de sonets, iniciat el 2003 i acabat el 2018. L’autor els va començar a escriure, literalment, quan va veure que necessitava expressar-se dins la llibertat d’aquesta faixa mètrica per a no estavellar-se contra una paret. Durant el procés s’emmirallava en Palau i Fabre, quan deia que si no hagués estat poeta i dramaturg hauria estat un assassí o un demagog.