Crònica de la concentració per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i en suport dels represaliats de la plaça de la Vila de Gràcia del dia 18 de febrer de 2019

Actualitat
Prop de sis-centes persones ens vàrem concentrar el dilluns de la segona setmana del judici de la vergonya.

La concentració va començar amb cinc minuts de silenci i El Cant dels ocells. Tot seguit, va fer un parlament Jose Téllez, regidor de Badalona a qui la fiscalia ha acusat d’un delicte de desobediència greu per uns fets ocorreguts el 25 de setembre del 2017, quan Téllez va agafar d’un cotxe de la Guàrdia Urbana uns cartells sobre l’1-O amb el lema ‘Hola, Europa. Hola, República’ que els agents havien requisat prèviament a un grup d’activistes, entre els quals hi havia el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Jose Téllez va exposar els fets, va defensar la llibertat d’expressió i els drets fonamentals i va llegir la carta de suport que li va enviar Cuixart el dia que va anar a declarar a la Ciutat de la Justícia.

 

Després, l’actriu Pepa Arenós va llegir un article de la presidenta Carme Forcadell on explica les seves impressions del judici. Seguidament el cantautor Joan Josep Hernández va interpretar un tema que ha composat per als presos. L’acte va finalitzar amb l’agenda de mobilitzacions destacades de la setmana, majoritàriament vinculades a la vaga general del dia 21 de febrer, Els Segadors i clams d’‘independència’.

 

Fotografies de Xavier Erruz.

 

Fotografies de Juliana dos Santos.

 

Vídeo de Joan Bussé

 

Cada dilluns, a les 20h, té lloc una concentració per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i en suport dels represaliats a la plaça de la Vila de Gràcia. Des del 27 de novembre de 2017 fins al 7 de gener de 2019 aquestes concentracions les vàrem organitzar des del CDR, l’ANC i Òmnium de Gràcia. Vegeu-ne el repositori de cròniques i notícies aquí. Des del 14 de gener, l’organització és a càrrec de la plataforma Gràcia Llibertat, de la qual totes tres entitats en formem part.