Priorat

Actualitat

Dies 11 i 12 de marçEn aquest  viatge que hem preparat per terres aragoneses de parla catalana destacarem la força de la seva terra  convertida en paisatge i en una serena monumentalitat dels pobles que visitarem. A nivell arquitectònic destacarem  tan l`utilització de la pedra com  la de la fusta  en típiques construccions serranes. Dia 11 A les 7.15 ens trobarem als Jardinets de Gràcia. Bon dia a tothom. Esmorzar en ruta. Ens dirigirem cap al Baix Camp fins arribar a Calaceit ” Calaceite”  on passejarem pels seus carrers i entendrem com aquesta localitat fou  escollida per un selecte grup d`intelectuals barcelonins com a ” residencia creativa”. Dinar. A primera hora de la tarda ens traslladarem cap a Vall- de Roures ” Valderrobres” on visitarem el seu castell així com la bellísima parroquia Gòtica. Desprès de sopar hi haurà una xerrada ( amb diapositives) referent a diferents aspectes del riu Matarranya Dia 12Completarem la nostra particular ” descoberta de la Matarranya”  visitant dos pobles que es complementen  perfectament : La Fresneda ” Freixneda”,  la qual es coneguda per convertir-se  en plató cinematogràfic  gràcies a les pel·lícula ” Libetarias”. L`altre poble que visitarem és Penyarroja de Tastavins ” Pena- roja de Tastavins”. Dinarem a Monroyo. Un cop finalitzat el dinar  iniciarem la tornada cap a casa. Preu per persona: 208,50€Preu Òmnium: 198€

11 de febrer
A les 7.30h bon dia a tothom. Sortirem dels ‘Jardinets de Gràcia’ ( Pssg de Gràcia / Diagonal costat de muntanya) direcció El Camp de Tarragona. Esmorzar en ruta A l’alçada de l’Imperial Tarraco, sortirem de l’autopista per anar cap a Reus , Alforja i Poboleda. Aquest trajecte ens donarà l’oportunitat de conèixer la part més muntanyenca del Balix Camp. Un cop arriabats a Scala Dei, anirem finsl la Cartoixa ( la primera establerta Catalunya) on no solament ens quedarem impressionats per les seves restes monumentals sinó que també gaudirem de la pau i serenor que encara es respira a dita Cartoixa.

Un cop situats en el complex històric que van dur als territoris de l’antic Priorat a trobar en el conreu del vi la seva raó d’ésser, anirem a comprobar ‘ in situ’, als prestigiosos Cellers d’Scala Dei el perquè de l’actual pujança dels vins del Priorat. Les explicacions tècniques es veuran perfectament complementades en la degustació que ens oferirà el Celler. Després d’aquesta degustació anirem a dinar a Cornudella de Montsant.
A primera hora de la tarda , tot bordejant les majestuoses cingleres de la serra del Montsant, ens aproparem a un dels pobles amb més encant de les comarques tarragonines: Ciurana de Prades. Temps lliure per gaudir de les espectaculars vistes de la Vall del Montsant.
Tornarem per l’autopista i fins la propera

Grup mínim de participants 30 pax
Preu per persona: 59.50 €
Preu Òmnium: 56.50 €

Més informació: www.clubcataladeviatges.com i carrer Indústria, 34 – 08025 Barcelona. Tel. 93 458 55 66 – Fax 93 458 73 31